Citroen Limoen Taart Jamie Oliver
Ingrediënten
- Voor het deeg:
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 50 gram poedersuiker
- 1 ei
- Een snufje zout
- Voor de vulling:
- 4 grote eieren
- 200 gram suiker
- 200 ml slagroom
- 2 citroenen
- 2 limoenen
Bereidingswijze
Stap 1: Het deeg maken
Begin met het maken van het deeg voor de taart. Meng de bloem, boter, poedersuiker, ei en zout in een kom en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast.
Stap 2: De taartvorm bekleden
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Stap 3: De vulling maken
Klop in een kom de eieren en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens de slagroom toe en meng het geheel goed door elkaar. Rasp de schil van de citroenen en limoenen en pers het sap uit. Voeg het sap en de rasp toe aan het eimengsel en roer het goed door.
Stap 4: De taart bakken
Giet de vulling in de taartvorm met het deeg. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de vulling stevig is geworden en licht goudbruin is.
Stap 5: De taart af laten koelen
Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen op een rooster. Zet de taart daarna voor minstens een uur in de koelkast, zodat de vulling goed kan opstijven.
Stap 6: Serveren
Snijd de citroen limoen taart in punten en serveer deze als dessert of bij de koffie. Je kunt de taart eventueel nog bestrooien met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.
Voedingswaarde
Per portie (1/8 taart)
- Calorieën: 340
- Vet: 20 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Eiwit: 5 gram
- Vezels: 1 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze citroen limoen taart bevat veel vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem en helpt bij de opname van ijzer. Daarnaast hebben citroenen en limoenen ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen ze helpen bij de spijsvertering. Geniet dus gerust van een stukje taart, maar eet het met mate vanwege het suiker- en vetgehalte.
Voorbereidingstijd
20 minuten
Bereidingstijd
35 minuten
Totale tijd
1 uur en 5 minuten