Ricotta Taart Hartig

Ricotta Taart Hartig

Hartige ricottapesto taart (met afbeeldingen) Voedsel ideeën, Eten
Hartige ricottapesto taart (met afbeeldingen) Voedsel ideeën, Eten from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 1 ei
  • 500 gram ricotta
  • 150 gram geraspte kaas
  • 200 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Meng de bloem, boter en het ei in een kom en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een beetje water toe als het deeg te droog is. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Groenten snijden

Snijd de champignons, rode paprika, courgette, ui en knoflook in kleine stukjes.

Stap 3: Groenten bakken

Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de champignons, rode paprika en courgette toe en bak het geheel tot de groenten zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4: Ricotta mengsel maken

Meng in een kom de ricotta, geraspte kaas en het gebakken groentemengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5: De taart bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Giet het ricotta mengsel in de taartvorm en strijk het glad. Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Stap 6: Serveren

Laat de taart iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer de ricotta taart hartig warm of op kamertemperatuur als hoofdgerecht of bijgerecht.

Voedingswaarde:

Per portie (1/6 van de taart):

  • Calorieën: 350
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 20 gram
  • Eiwit: 15 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze ricotta taart hartig zit boordevol groenten, wat zorgt voor een flinke dosis vitamines en mineralen. Champignons bevatten bijvoorbeeld veel B-vitaminen, terwijl paprika rijk is aan vitamine C. Courgette is weer een goede bron van vezels. Daarnaast is ricotta een magere kaassoort die veel eiwitten bevat. Door het gebruik van volkoren bloem in het deeg, bevat deze taart ook nog eens vezels. Kortom, deze ricotta taart hartig is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond!

Tijd:

  • Voorbereidingstijd: 45 minuten
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *