Citroenvulling Voor Taart

Citroenvulling Voor Taart

Philadelphia paascheesecake met sinaasappel Recept Cheesecake
Philadelphia paascheesecake met sinaasappel Recept Cheesecake from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 120 ml citroensap
  • 2 eetlepels citroenrasp
  • 60 gram boter
  • 2 eetlepels maizena
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Eieren kloppen

Klop de eieren en suiker samen in een kom tot een luchtig mengsel.

Stap 2: Citroensap en -rasp toevoegen

Voeg het citroensap en de citroenrasp toe aan het eimengsel en meng goed door.

Stap 3: Boter smelten

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.

Stap 4: Maizena toevoegen

Voeg de maizena toe aan de gesmolten boter en roer goed door tot een glad mengsel.

Stap 5: Mengen

Giet het boter-maizena mengsel bij het eimengsel en meng goed door.

Stap 6: Verhitten

Verhit het mengsel op laag vuur terwijl je blijft roeren. Zorg ervoor dat het niet aan de bodem van de pan blijft plakken.

Stap 7: Dikker worden

Blijf roeren tot de vulling dikker begint te worden. Dit kan even duren, dus wees geduldig.

Stap 8: Zeven

Zodra de vulling de gewenste dikte heeft bereikt, haal je de pan van het vuur en zeef je de vulling om eventuele klontjes te verwijderen.

Stap 9: Afkoelen

Giet de vulling in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit kan ongeveer 1-2 uur duren.

Stap 10: Taart maken

Gebruik de citroenvulling als vulling voor taarten, zoals een citroentaart of een lemon meringue taart.

Voedingswaarde:

  • Portiegrootte: 1 eetlepel
  • Calorieën: 60
  • Totaal vet: 3,5 gram
  • Verzadigd vet: 2 gram
  • Cholesterol: 60 mg
  • Natrium: 20 mg
  • Totaal koolhydraten: 6 gram
  • Suikers: 5 gram
  • Eiwit: 1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Citroenen zijn rijk aan vitamine C, wat kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde huid. Ze bevatten ook antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen in het lichaam. Het eten van citroenen en het gebruik van citroenvulling in taarten kan een verfrissende en verkwikkende smaak toevoegen aan je gerechten.

Daarnaast kan het gebruik van citroenvulling in taarten een geweldige manier zijn om je dessert op te fleuren en een vleugje zuurheid toe te voegen. Het kan ook dienen als een heerlijke vulling voor cakes en cupcakes.

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Bereidingstijd:

20 minuten

Totale tijd:

30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *