Dr Oetker Banaan Chocolade Taart

Dr Oetker Banaan Chocolade Taart

Vegan banaan chocolade cheesecake Dr. Oetker Professional
Vegan banaan chocolade cheesecake Dr. Oetker Professional from www.oetker-professional.nl
www.oetker-professional.nl

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 200 gram digestive koekjes
  • 100 gram boter, gesmolten

Voor de vulling:

  • 3 rijpe bananen
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2 eieren

Voor de topping:

  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 bananen, in plakjes

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Verkruimel de digestive koekjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en rol er met een deegroller overheen tot ze fijn zijn.

Stap 3: Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de verkruimelde koekjes toe aan de gesmolten boter en meng goed door elkaar.

Stap 4: Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem van de springvorm en zet in de koelkast om op te stijven.

Stap 5: Pel de bananen en prak ze fijn met een vork.

Stap 6: Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.

Stap 7: Klop in een kom de slagroom stijf met de suiker. Voeg de eieren toe en mix goed door elkaar.

Stap 8: Voeg de geprakte bananen toe aan het slagroommengsel en mix nogmaals goed door elkaar.

Stap 9: Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel en roer goed door elkaar.

Stap 10: Haal de springvorm uit de koelkast en giet het mengsel op de bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 11: Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten, of tot de bovenkant stevig aanvoelt.

Stap 12: Laat de taart afkoelen in de springvorm en zet daarna minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 13: Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en het vanille-extract.

Stap 14: Haal de taart uit de springvorm en verdeel de slagroom over de bovenkant.

Stap 15: Garneer de taart met plakjes banaan.

Stap 16: Serveer de Dr. Oetker Banaan Chocolade Taart direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 350

Vetten: 20 gram

Koolhydraten: 40 gram

Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

De Dr. Oetker Banaan Chocolade Taart is een heerlijke traktatie, maar bevat ook een aantal gezondheidsvoordelen.

Bananen zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C en kalium. Ze kunnen helpen bij het reguleren van de bloeddruk en het verbeteren van de spijsvertering.

Chocolade bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Het kan ook een positief effect hebben op de stemming en het geheugen.

Slagroom bevat calcium en vitamine D, die belangrijk zijn voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Bakken: 40 minuten

Totaal: 2 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *