Specker Taart Bestellen

Specker Taart Bestellen

Le portrait du lundi. Pierre Specker, le barde du Sundgau qui fait
Le portrait du lundi. Pierre Specker, le barde du Sundgau qui fait from www.lalsace.fr
www.lalsace.fr

Wat is spekkoek taart?

Spekkoek taart is een heerlijke Indonesische laagjestaart, ook wel bekend als spekkoek of lapis legit. Het is een unieke en smaakvolle taart die bestaat uit vele dunne laagjes cake, afgewisseld met een rijke boterige vulling. De taart heeft een kenmerkend uiterlijk met zijn gestreepte patroon, dat wordt verkregen door het laag voor laag bakken van verschillende kleuren beslag.

Ingrediëntenlijst

Om een spekkoek taart te bestellen, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram boter
  • 500 gram suiker
  • 10 eieren
  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden van het beslag

Begin met het voorverwarmen van de oven tot 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Smelt de boter in een pan op laag vuur en laat het afkoelen. Klop de suiker en eieren in een grote kom tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.

Voeg de bloem geleidelijk toe aan het mengsel en blijf goed roeren. Voeg vervolgens het vanille-extract, kaneelpoeder, nootmuskaatpoeder, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, gemalen anijszaad en zout toe. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.

Verdeel het beslag gelijkmatig over twee kommen.

Stap 2: Kleuren van het beslag

Voeg aan één kom beslag een paar druppels gele kleurstof toe en meng goed. Voeg aan de andere kom beslag een paar druppels bruine kleurstof toe en meng ook goed.

Als je wilt, kun je ook andere kleuren toevoegen om je spekkoek taart nog kleurrijker te maken.

Stap 3: Opbouwen van de taart

Begin met het bakken van de eerste laag. Giet een dun laagje geel beslag in de taartvorm en strijk het glad met een spatel. Bak dit laagje in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 5 minuten, of totdat het licht goudbruin is.

Haal de taartvorm uit de oven en voeg een dun laagje bruin beslag toe op de gebakken laag. Strijk dit weer glad en bak het opnieuw in de oven voor ongeveer 5 minuten.

Herhaal dit proces totdat alle beslag op is en je een gestreept patroon hebt gekregen. Zorg ervoor dat je elke laag gladstrijkt voordat je een nieuwe laag toevoegt.

Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde

Per portie van de spekkoek taart (1/12 van het totale recept) zijn de geschatte voedingswaarden als volgt:

  • Calorieën: 450
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Eiwit: 6 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel spekkoek taart niet per se als gezond kan worden beschouwd vanwege het hoge vet- en suikergehalte, kan het af en toe genieten van een stukje spekkoek taart zeker geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van een gevarieerd dieet en te zorgen voor een goede balans tussen gezonde voeding en af en toe wat lekkers.

Bereidingstijd

Voor het bestellen van een spekkoek taart moet je rekening houden met een bereidingstijd van ongeveer 2 uur, inclusief het bakken en afkoelen.

Oventijd

De totale oventijd voor het bakken van de spekkoek taart bedraagt ongeveer 1 uur.

Totale tijd

Inclusief de voorbereiding, het bakken en het afkoelen, duurt het totaal ongeveer 3 uur om een spekkoek taart te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *