Extra Hoge Taart Maken

Extra Hoge Taart Maken

Extra Hoge taartdoos OLBAA met venster 25 x 25 x 35 (h) cm Pink Taart
Extra Hoge taartdoos OLBAA met venster 25 x 25 x 35 (h) cm Pink Taart from www.twinkelcake.be
www.twinkelcake.be

Ingrediënten:

  • 400 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 500 ml slagroom
  • 200 gram poedersuiker
  • 500 gram verse aardbeien
  • 200 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder, vanille-extract en zout in een grote kom. Kneed het deeg tot een soepele bal.
  3. Bekleed een taartvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en druk het goed aan.
  4. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of totdat deze goudbruin is.
  5. Haal de taartbodem uit de oven en laat deze volledig afkoelen.
  6. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
  7. Snijd de aardbeien in plakjes.
  8. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  9. Snijd de afgekoelde taartbodem horizontaal doormidden.
  10. Leg de onderste helft van de taartbodem op een bord.
  11. Smeer een laag slagroom over de taartbodem en verdeel hier de plakjes aardbeien overheen.
  12. Plaats de bovenste helft van de taartbodem erop.
  13. Smeer de rest van de slagroom over de bovenkant en zijkanten van de taart.
  14. Giet de gesmolten chocolade over de bovenkant van de taart en verdeel dit gelijkmatig.
  15. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  16. Haal de taart voor het serveren uit de koelkast en garneer eventueel met extra aardbeien en chocoladeschaafsel.

Voedingswaarde:

  • Portiegrootte: 1 plak taart
  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Verzadigd vet: 12 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Suiker: 25 gram
  • Eiwit: 5 gram
  • Vezels: 2 gram
  • Zout: 0.5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze extra hoge taart bevat verse aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C is belangrijk voor een gezond immuunsysteem en antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Daarnaast bevat de taart volkoren bloem, wat zorgt voor een langzame en stabiele afgifte van energie. De slagroom en chocolade zijn natuurlijk wat minder gezond, maar af en toe genieten van een stukje taart kan geen kwaad!

Voorbereidingstijd:

20 minuten

Bereidingstijd:

20 minuten

Totale tijd:

2 uur 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *