Mon Shoe Taart Maken

Mon Shoe Taart Maken

Eet lekker Monchoutaart
Eet lekker Monchoutaart from eetlekker.blogspot.de
eetlekker.blogspot.de

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram frambozen
  • 150 gram blauwe bessen
  • 150 gram aardbeien

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Snijd de boter in blokjes en voeg dit toe aan de gesmolten chocolade.
  4. Roer goed door totdat de boter volledig is gesmolten.
  5. Klop de eieren samen met de suiker luchtig in een kom.
  6. Voeg het chocolademengsel toe aan het eimengsel en meng goed door.
  7. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het chocolademengsel en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  8. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
  9. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  10. Bak de taart in ongeveer 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  11. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
  12. Klop ondertussen de slagroom stijf samen met de poedersuiker en vanille-extract.
  13. Snijd de taart horizontaal doormidden als deze volledig is afgekoeld.
  14. Smeer de helft van de slagroom over de onderste helft van de taart.
  15. Verdeel de helft van de frambozen, blauwe bessen en aardbeien over de slagroom.
  16. Leg de bovenste helft van de taart erop en druk voorzichtig aan.
  17. Smeer de rest van de slagroom over de bovenkant en zijkanten van de taart.
  18. Decoreer de taart met de overgebleven frambozen, blauwe bessen en aardbeien.
  19. Zet de taart minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
  20. Serveer de taart en geniet ervan!

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk taart

Calorieën: 400

Vet: 25 gram

Koolhydraten: 40 gram

Eiwit: 6 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat antioxidanten uit de pure chocolade en het fruit, wat kan bijdragen aan een goede gezondheid.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 25 minuten

Totaal: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *