Unicorn Topper Taart

Unicorn Topper Taart

Unicorn taart topper Taarttoppers Isabelles
Unicorn taart topper Taarttoppers Isabelles from www.isabelles.nl
www.isabelles.nl

Ingrediënten:

  • 350 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 ml melk
  • Voedingskleurstoffen (roze, blauw, paars)
  • Fondant (verschillende kleuren)
  • Eetbare glitters
  • Eetbare parels
  • Eetbare bloemen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet een ronde taartvorm in en bestuif met bloem.
  3. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
  4. In een andere kom, klop de boter en suiker tot een luchtige massa.
  5. Voeg de eieren een voor een toe, gevolgd door het vanille-extract.
  6. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en meng goed.
  7. Voeg geleidelijk de melk toe en meng tot een glad beslag.
  8. Verdeel het beslag gelijkmatig over drie kommen.
  9. Voeg aan elke kom een andere kleurstof toe en meng goed.
  10. Giet het gekleurde beslag in de taartvorm, beginnend met de eerste kleur en eindigend met de laatste kleur.
  11. Gebruik een satéprikker om de kleuren voorzichtig door elkaar te mengen voor een marmer effect.
  12. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  13. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.
  14. Maak ondertussen de unicorn topper van fondant.
  15. Rol de fondant uit en snijd vormen uit in de vorm van een eenhoorn, sterren en andere versieringen.
  16. Gebruik eetbare glitters, parels en bloemen om de topper verder te versieren.
  17. Plaats de topper op de afgekoelde taart.
  18. Snijd de taart in plakjes en serveer

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 plakje taart

Calorieën: 250

Vet: 10g

Koolhydraten: 35g

Eiwit: 4g

Gezondheidsvoordelen:

Deze eenhoorn topper taart is niet alleen een feest voor het oog, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen. De taart bevat melk, wat een goede bron is van calcium en eiwitten. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden, terwijl eiwitten essentieel zijn voor de opbouw en reparatie van cellen in ons lichaam. Daarnaast bevat de taart ook vitaminen en mineralen uit de fondant en eetbare bloemen, die kunnen bijdragen aan een gezonde voeding.

Voorbereidingstijd:

20 minuten

Bereidingstijd:

35 minuten

Totale tijd:

55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *