Frozen Taart Haarlem

Frozen Taart Haarlem

Frozen taart Taarten van Marion
Frozen taart Taarten van Marion from taartenvanmarion.nl
taartenvanmarion.nl

Wat is een frozen taart?

Een frozen taart is een heerlijke, verfrissende lekkernij die perfect is voor warme zomerdagen. Het is een taart die gemaakt wordt met een vulling van bevroren ingrediënten, waardoor het een koel en romig karakter krijgt. Een van de meest populaire varianten is de frozen taart Haarlem, vernoemd naar de prachtige stad in Nederland.

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram koekjes (bijvoorbeeld digestive of bastogne)
  • 100 gram gesmolten boter

Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 400 gram gecondenseerde melk
  • 250 gram roomkaas
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram bevroren aardbeien

Bereidingswijze

Stap 1: Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een zakje en sla erop met een deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en druk dit mengsel stevig aan in de bodem van een springvorm. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Klop de slagroom stijf met een mixer. In een aparte kom meng je de gecondenseerde melk, roomkaas, suiker en vanille-extract tot een glad mengsel. Voeg de bevroren aardbeien toe en mix tot de aardbeien volledig zijn gepureerd.

Stap 3: Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom door het aardbeienmengsel totdat alles goed gemengd is. Giet het mengsel over de koekjesbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 4: Zet de springvorm in de vriezer en laat de taart minimaal 4 uur opstijven. Haal de taart een half uur voor het serveren uit de vriezer en laat hem iets ontdooien. Dit zorgt ervoor dat de taart een mooie textuur heeft.

Voedingswaarde

Deze frozen taart Haarlem bevat per portie ongeveer:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze frozen taart Haarlem niet per se een gezonde keuze is, bevat het wel enkele voedingsstoffen. De aardbeien in de taart zijn een goede bron van vitamine C en antioxidanten. Daarnaast bevat de taart ook calcium uit de roomkaas en vitamine D uit de slagroom. Geniet echter met mate van deze lekkernij, aangezien het ook veel suiker en vet bevat.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Koeltijd: 4 uur

Totaal: 4 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *