Harry Potter Taart Versiering

Harry Potter Taart Versiering

Harry Potter taart en cupcakes Taart je Taart
Harry Potter taart en cupcakes Taart je Taart from taartjetaart.nl
taartjetaart.nl

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 200 ml melk
  • Voedingskleurstof in de kleuren van de vier afdelingen van Zweinstein: rood, geel, blauw en groen
  • Botercrème
  • Fondant in verschillende kleuren
  • Eetbare glitter

Bereidingswijze

Stap 1: Het maken van de taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel.

Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

Voeg het vanille-extract toe en mix opnieuw.

Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en mix tot een glad beslag.

Voeg de melk toe en mix nogmaals tot alles goed gemengd is.

Verdeel het beslag gelijkmatig over vier kommen.

Voeg aan elke kom een paar druppels voedingskleurstof toe om de kleuren van de afdelingen van Zweinstein na te bootsen.

Vet vier ronde bakvormen in en verdeel het beslag over de vormen.

Bak de taarten in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de taarten volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 2: Het maken van de botercrème

Mix de boter in een kom tot het zacht en romig is.

Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en mix goed na elke toevoeging.

Voeg het vanille-extract toe en mix tot een gladde en romige crème.

Voeg eventueel wat melk toe als de botercrème te dik is.

Stap 3: Het versieren van de taart

Snijd de bovenkant van elke taart af om een vlakke bovenkant te krijgen.

Leg de eerste taart op een taartplateau en besmeer met een laagje botercrème.

Leg de tweede taart er bovenop en herhaal dit proces met de overige taarten.

Besmeer de gehele taart met een dun laagje botercrème om eventuele kruimels te bedekken.

Verdeel de resterende botercrème in vier kommen en kleur elke kom met de overgebleven voedingskleurstof.

Vul vier spuitzakken met de gekleurde botercrème en maak een spiraalvormig patroon op de zijkant van de taart.

Gebruik een taartschraper om de botercrème glad te strijken en een strakke afwerking te creëren.

Maak met fondant de symbolen van de vier afdelingen van Zweinstein, zoals de leeuw voor Griffoendor en de slang voor Zwadderich.

Plaats de fondant symbolen bovenop de taart en versier met eetbare glitter.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plak taart

Calorieën: 350

Vet: 15 gram

Koolhydraten: 50 gram

Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van zoetigheid een positief effect hebben op je humeur.

Daarnaast kan het maken en versieren van een taart een creatieve en ontspannende activiteit zijn.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Baktijd: 25-30 minuten

Totaal: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *