Hubertine Taart Recept
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 ml slagroom
- 200 gram aardbeien
- 100 gram frambozen
- 100 gram blauwe bessen
- 100 gram poedersuiker
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
Stap 2: Deeg maken
Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de boter, suiker, 1 ei en vanille-extract toe. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Als het deeg te droog is, voeg dan een beetje water toe. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm ermee. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Stap 3: Taartbodem bakken
Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot deze goudbruin is. Haal de taartbodem uit de oven en laat volledig afkoelen.
Stap 4: Vulling maken
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Verdeel de helft van de slagroom over de afgekoelde taartbodem. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze samen met de frambozen en blauwe bessen over de slagroom. Bedek de vruchten met de overgebleven slagroom.
Stap 5: Taart decoreren
Maak met behulp van een zeef een dun laagje poedersuiker over de taart. Dit geeft een mooie uitstraling. Zet de taart minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
Nutrition
Deze hubertine taart bevat ongeveer 300 calorieën per portie. Het bevat ook vitamines, mineralen en antioxidanten uit de verschillende soorten fruit. De slagroom voegt een romige textuur toe en de poedersuiker geeft een zoete smaak aan de taart.
Gezondheidsvoordelen
Deze taart is een heerlijke traktatie, maar het is belangrijk om het met mate te eten vanwege het hoge caloriegehalte. De verschillende soorten fruit in de taart bieden echter tal van gezondheidsvoordelen. Aardbeien bevatten bijvoorbeeld vitamine C en antioxidanten die het immuunsysteem ondersteunen. Frambozen zijn rijk aan vezels en bevatten ook vitamine C. Blauwe bessen zijn een goede bron van vitamine K en antioxidanten. Het eten van fruit kan bijdragen aan een gezond voedingspatroon.
Voorbereidingstijd, bereidingstijd en totale tijd
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Geniet van deze heerlijke hubertine taart!