Graafmachine Taart Maken

Graafmachine Taart Maken

Graafmachine taart EnjoyCakes
Graafmachine taart EnjoyCakes from enjoy-cakes.nl
enjoy-cakes.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • Decoratiesuiker
  • Marsepein in verschillende kleuren

Bereidingswijze:

Stap 1: Het bakken van de taart

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem.

Neem een grote kom en mix hierin de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix goed door.

Zeef het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder boven de kom en mix het geheel tot een glad beslag. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.

Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de taart van binnen ook gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is de taart klaar.

Stap 2: Het maken van de chocoladeganache

Terwijl de taart afkoelt, kun je de chocoladeganache maken. Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot het bijna kookt. Hak de pure chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan de warme slagroom.

Roer goed door totdat de chocolade volledig gesmolten is en er een gladde saus ontstaat. Laat de ganache afkoelen en dikker worden.

Stap 3: Het decoreren van de taart

Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen krijgt. Besmeer de onderste laag met een laagje chocoladeganache en leg de bovenste laag er weer op.

Smeer de bovenkant en zijkanten van de taart volledig in met de rest van de chocoladeganache. Strijk het geheel glad met een spatel.

Maak van marsepein verschillende decoraties, zoals wielen, een graafarm en andere details die je op een graafmachine kunt vinden. Plaats deze decoraties op de taart en bestrooi het geheel met decoratiesuiker.

Stap 4: Het maken van de chocoladeversiering

Smelt de witte, melk- en pure chocolade apart van elkaar au bain-marie. Schep de gesmolten chocolade in spuitzakken en knip een klein puntje van de zak af.

Maak nu met de gesmolten chocolade verschillende figuren op bakpapier, zoals cijfers en letters. Laat de chocolade hard worden in de koelkast.

Plaats de chocoladeversiering op de taart en druk deze voorzichtig in de ganache. Je graafmachine taart is nu klaar om geserveerd te worden!

Voedingswaarde:

Een portie graafmachine taart bevat gemiddeld:

  • Calorieën: 400
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze graafmachine taart niet per se gezond is, kan het wel zorgen voor een geluksmomentje. Af en toe genieten van een zelfgemaakte lekkernij kan bijdragen aan een goede balans in een gezonde levensstijl. Daarnaast kan het maken van de taart ook een leuke activiteit zijn om samen met kinderen te doen.

Voorbereidingstijd:

20 minuten

Baktijd:

30 minuten

Totale tijd:

1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *