Rafaello Taart Bestellen

Rafaello Taart Bestellen

Raffaello taart 8 personen bestellen voor een chocolover Jose bakery
Raffaello taart 8 personen bestellen voor een chocolover Jose bakery from josebakery.nl
josebakery.nl

Wat is een Rafaello Taart?

Een Rafaello taart is een heerlijke en elegante taart die bestaat uit lagen van luchtige cake, romige witte chocolade mousse en een vulling van kokos en amandelen. Het is een populaire keuze voor feestjes en speciale gelegenheden vanwege zijn unieke smaak en prachtige presentatie.

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Voor de witte chocolade mousse:

  • 200 gram witte chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker

Voor de vulling:

  • 200 gram geraspte kokos
  • 100 gram gehakte amandelen
  • 2 eetlepels gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2: In een grote kom, klop de boter en suiker samen tot een luchtige massa. Voeg de eieren een voor een toe, gevolgd door het vanille-extract.

Stap 3: Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven de kom en vouw dit voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 4: Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de cake wordt gestoken. Laat de cake volledig afkoelen.

Stap 5: Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker stijf. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de slagroom en vouw dit voorzichtig door elkaar.

Stap 6: Meng in een aparte kom de geraspte kokos, gehakte amandelen en gecondenseerde melk tot een plakkerige massa.

Stap 7: Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden. Leg de onderste helft op een serveerschaal en verdeel de helft van het kokosmengsel gelijkmatig over de cake.

Stap 8: Verdeel de helft van de witte chocolade mousse over het kokosmengsel. Plaats de bovenste helft van de cake erop en herhaal de lagen met het overgebleven kokosmengsel en witte chocolade mousse.

Stap 9: Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Een portie Rafaello taart (1/12 van de taart) bevat ongeveer:

  • Calorieën: 450
  • Vet: 28 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Eiwit: 6 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de Rafaello taart geen gezonde keuze is vanwege het hoge gehalte aan suiker en vet, kan het af en toe genieten van een stukje taart bijdragen aan een gebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen zoals deze met mate en in combinatie met een gevarieerd en voedzaam dieet.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 30 minuten

Totaal: 2 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *