Italiaanse Hartige Taart Salami

Italiaanse Hartige Taart Salami

Salame piccante 8x220gr › Italiaanse salami › Teo Pace, De
Salame piccante 8x220gr › Italiaanse salami › Teo Pace, De from www.teopace.nl
www.teopace.nl

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 1 ei

– snufje zout

Voor de vulling:

– 200 gram salami

– 200 gram geraspte kaas

– 1 rode paprika

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– 4 eieren

– 200 ml room

– 1 theelepel gedroogde oregano

– zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Deeg:

1. Meng de bloem, boter, ei en zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.

2. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Snijd de salami, paprika en ui in kleine stukjes. Pers de knoflookteentjes.

3. Bak de salami in een koekenpan tot het knapperig is. Haal de salami uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4. Bak de paprika, ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn.

5. Klop de eieren en room los in een kom. Voeg de gebakken salami, paprika, ui, knoflook, oregano, zout en peper toe en meng goed.

Samenstellen:

1. Vet een taartvorm in met boter.

2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm met het deeg.

3. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

4. Giet het eimengsel in de taartvorm.

5. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas.

Bakken:

1. Bak de hartige taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en het eimengsel is gestold.

2. Laat de taart iets afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 400 per portie

– Vet: 30 gram

– Koolhydraten: 20 gram

– Eiwit: 15 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Salami is een goede bron van eiwitten en ijzer.

– Paprika bevat veel vitamine C en antioxidanten.

– Ui en knoflook hebben antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 45 minuten

– Bereiding: 35 minuten

– Totale tijd: 1 uur 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *