Hartige Taart Croissantdeeg Spinazie

Hartige Taart Croissantdeeg Spinazie

Krokante taart van filodeeg met spinazie en feta Laura Loves
Krokante taart van filodeeg met spinazie en feta Laura Loves from www.lauraloves.nl
www.lauraloves.nl

Ingrediënten:

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 400 gram spinazie
  • 200 gram feta
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de ui en knoflook fijn.

Verkruimel de feta.

Stap 2: Spinazie bakken

Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.

Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.

Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk het vocht er goed uit.

Stap 3: Croissantdeeg uitrollen

Haal het croissantdeeg uit het blikje en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.

Bekleed een ingevette taartvorm met het croissantdeeg, zorg ervoor dat de bodem en zijkanten bedekt zijn.

Stap 4: Vulling maken

Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe.

Voeg de feta toe aan het eimengsel en meng goed door elkaar.

Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5: Taart vullen

Leg de uitgelekte spinazie op de bodem van de taartvorm.

Giet het eimengsel met feta over de spinazie.

Stap 6: Bakken

Zet de hartige taart in de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Stap 7: Serveren

Laat de taart iets afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.

Snijd de hartige taart in punten en serveer warm.

Voedingswaarde:

Energie: 340 kcal per portie

Vetten: 22 gram per portie

Koolhydraten: 19 gram per portie

Eiwitten: 16 gram per portie

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart met croissantdeeg en spinazie is een gezonde keuze voor de lunch of het diner. Spinazie zit boordevol vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, C, E en K, foliumzuur, ijzer en calcium. Het is goed voor de ogen, de spijsvertering en het immuunsysteem. Daarnaast bevat feta gezonde vetten en eiwitten, wat zorgt voor een verzadigd gevoel en spierherstel.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *