Kisch Hartige Taart

Kisch Hartige Taart

Hartige taart met prei, kip en paprika Lekker en Simpel
Hartige taart met prei, kip en paprika Lekker en Simpel from lekkerensimpel.com
lekkerensimpel.com

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 200 gram spekjes
  • 1 ui
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 gram geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Deeg maken

Meng de bloem, boter en een snufje zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en wrijf deze met je vingers door de bloem totdat je een kruimelig deeg hebt. Voeg 1 ei toe en kneed het deeg tot een bal. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Spekjes en ui bakken

Bak de spekjes in een koekenpan totdat ze knapperig zijn. Snipper de ui en voeg deze toe aan de pan. Bak de ui mee totdat deze glazig is. Laat het spekjes-ui mengsel afkoelen.

Stap 3: De taartvorm bekleden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm met het deeg.

Stap 4: Vulling maken

Klop het tweede ei los in een kom en meng dit met de crème fraîche. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Meng het spekjes-ui mengsel door het eimengsel en verdeel dit over de taartbodem.

Stap 5: Taart bakken

Bak de taart in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin is. Laat de taart iets afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt

Aantal porties: 8

Calorieën per portie: 300

Vet: 20g

Koolhydraten: 15g

Eiwit: 15g

Gezondheidsvoordelen

Deze kisch hartige taart bevat een goede balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B12 en choline. Spekjes voegen smaak toe aan het gerecht, maar dienen met mate te worden geconsumeerd vanwege het hoge vetgehalte. Ui bevat antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Kaas is een goede bron van calcium en eiwitten, maar bevat ook verzadigde vetten, dus het is belangrijk om hier niet te veel van te eten.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *