Loempiataart Lekker En Simpel
Ingrediënten:
Voor de vulling:
– 300 gram kipfilet
– 200 gram garnalen
– 1 wortel
– 1 prei
– 1 rode paprika
– 100 gram taugé
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels oestersaus
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 theelepel sesamolie
– 1 eetlepel maïzena
– 10 loempiavellen
– Olie om in te bakken
Voor de dip saus:
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel zoete chilisaus
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 theelepel suiker
Bereidingswijze:
Stap 1: Voorbereiding
– Snijd de kipfilet, garnalen, wortel, prei, rode paprika en knoflook in kleine stukjes.
– Meng in een kom de oestersaus, sojasaus, sesamolie en maïzena tot een marinade.
Stap 2: Vulling bereiden
– Verhit een beetje olie in een pan en bak de knoflook kort aan.
– Voeg de kipfilet toe en bak deze gaar.
– Voeg de garnalen toe en bak deze ook gaar.
– Voeg de wortel, prei, rode paprika en taugé toe en bak deze kort mee.
– Giet de marinade over de vulling en roer goed door.
Stap 3: Loempiataart maken
– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
– Leg een loempiavel op een met bakpapier beklede bakplaat.
– Schep een deel van de vulling op het loempiavel en verdeel gelijkmatig.
– Leg hier weer een loempiavel bovenop en herhaal dit proces tot alle vulling op is.
– Eindig met een loempiavel bovenop.
– Bestrijk de bovenkant van de taart met een beetje olie.
– Bak de loempiataart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.
Stap 4: Dip saus maken
– Meng in een kommetje de sojasaus, zoete chilisaus, rijstazijn en suiker tot een saus.
Voedingswaarde:
– Calorieën: 300 kcal
– Vet: 10 gram
– Koolhydraten: 25 gram
– Eiwitten: 25 gram
Gezondheidsvoordelen:
– Kipfilet is een goede bron van eiwitten en bevat weinig vet. Het is ook rijk aan verschillende vitaminen en mineralen.
– Garnalen zijn een goede bron van omega-3 vetzuren, eiwitten en selenium.
– Groenten zoals wortel, prei, rode paprika en taugé zijn rijk aan vezels, vitaminen en mineralen.
– Knoflook heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen en kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem.
Bereidingstijd:
– Voorbereiding: 20 minuten
– Kooktijd: 30 minuten
– Totale tijd: 50 minuten