Loempiataart Lekker En Simpel

Loempiataart Lekker En Simpel

Pittige sperziebonenschotel Lekker en Simpel Sperziebonen recept
Pittige sperziebonenschotel Lekker en Simpel Sperziebonen recept from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

Voor de vulling:

– 300 gram kipfilet

– 200 gram garnalen

– 1 wortel

– 1 prei

– 1 rode paprika

– 100 gram taugé

– 2 teentjes knoflook

– 2 eetlepels oestersaus

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 theelepel sesamolie

– 1 eetlepel maïzena

– 10 loempiavellen

– Olie om in te bakken

Voor de dip saus:

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel zoete chilisaus

– 1 eetlepel rijstazijn

– 1 theelepel suiker

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

– Snijd de kipfilet, garnalen, wortel, prei, rode paprika en knoflook in kleine stukjes.

– Meng in een kom de oestersaus, sojasaus, sesamolie en maïzena tot een marinade.

Stap 2: Vulling bereiden

– Verhit een beetje olie in een pan en bak de knoflook kort aan.

– Voeg de kipfilet toe en bak deze gaar.

– Voeg de garnalen toe en bak deze ook gaar.

– Voeg de wortel, prei, rode paprika en taugé toe en bak deze kort mee.

– Giet de marinade over de vulling en roer goed door.

Stap 3: Loempiataart maken

– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

– Leg een loempiavel op een met bakpapier beklede bakplaat.

– Schep een deel van de vulling op het loempiavel en verdeel gelijkmatig.

– Leg hier weer een loempiavel bovenop en herhaal dit proces tot alle vulling op is.

– Eindig met een loempiavel bovenop.

– Bestrijk de bovenkant van de taart met een beetje olie.

– Bak de loempiataart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

Stap 4: Dip saus maken

– Meng in een kommetje de sojasaus, zoete chilisaus, rijstazijn en suiker tot een saus.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 300 kcal

– Vet: 10 gram

– Koolhydraten: 25 gram

– Eiwitten: 25 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Kipfilet is een goede bron van eiwitten en bevat weinig vet. Het is ook rijk aan verschillende vitaminen en mineralen.

– Garnalen zijn een goede bron van omega-3 vetzuren, eiwitten en selenium.

– Groenten zoals wortel, prei, rode paprika en taugé zijn rijk aan vezels, vitaminen en mineralen.

– Knoflook heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen en kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 20 minuten

– Kooktijd: 30 minuten

– Totale tijd: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *