Meringue Taart Jamie Oliver

Meringue Taart Jamie Oliver

The Monday Issue Meringues (from Jamie Oliver's 30 Minute Meals)
The Monday Issue Meringues (from Jamie Oliver's 30 Minute Meals) from themondayissue.blogspot.de
themondayissue.blogspot.de

Ingrediënten:

Voor de meringue:

  • 6 eiwitten
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 400 gram gemengde bessen (aardbeien, frambozen, bosbessen)

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2: Meringue maken

Klop de eiwitten in een schone kom stijf met een elektrische mixer. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel glanzend en stevig is. Voeg de maïzena, witte wijnazijn en vanille-extract toe en meng kort door.

Stap 3: Bakken

Verdeel het meringuemengsel in 3 gelijke delen op de bakplaat. Maak van elk deel een cirkel van ongeveer 20 cm doorsnee. Bak de meringues in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur en 30 minuten. Zet daarna de oven uit en laat de meringues volledig afkoelen in de oven.

Stap 4: Vulling maken

Klop de slagroom stijf met een elektrische mixer. Voeg de mascarpone, poedersuiker en vanille-extract toe en klop nog kort door tot alles goed gemengd is.

Stap 5: Taart opbouwen

Leg een meringuecirkel op een serveerschaal en schep hier een derde van de roomvulling op. Verdeel een derde van de gemengde bessen over de roomvulling. Herhaal deze laagjes nog twee keer.

Stap 6: Serveren

Bestrooi de bovenkant van de taart eventueel nog met wat poedersuiker en serveer direct. Geniet van deze heerlijke meringue taart!

Voedingswaarde:

Per portie:

  • Energie: 350 kcal
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwit: 5 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze meringue taart bevat veel verse bessen, die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines. Deze voedingsstoffen kunnen bijdragen aan een gezond immuunsysteem en het verlagen van ontstekingen in het lichaam. Daarnaast bevat de taart geen toegevoegde vetten, wat kan bijdragen aan een gebalanceerd dieet.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Baktijd: 1 uur en 30 minuten

Totaal: 1 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *