Monchoutaart Bastogne Dr Oetker

Monchoutaart Bastogne Dr Oetker

Pin op KOEKJES & TAARTEN Recepten
Pin op KOEKJES & TAARTEN Recepten from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten

De ingrediënten die je nodig hebt voor de monchoutaart bastogne dr oetker zijn:

  • 200 gram bastognekoeken
  • 100 gram roomboter
  • 500 gram monchou
  • 200 ml slagroom
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 pot kersen op siroop (350 gram)

Bereidingswijze

Om de monchoutaart bastogne dr oetker te maken, volg je de onderstaande stappen:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla er met een deegroller op totdat ze fijn zijn.

Smelt de roomboter in een pannetje.

Stap 2: Bodem maken

Meng de verkruimelde bastognekoeken met de gesmolten boter in een kom.

Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een ingevette springvorm (diameter 24 cm).

Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Vulling maken

Klop de monchou, slagroom, suiker, vanillesuiker, eieren en bloem in een kom tot een glad mengsel.

Stap 4: Taart bakken

Giet het monchou-mengsel op de bastognekoekbodem in de springvorm.

Bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Laat de taart vervolgens afkoelen in de springvorm.

Stap 5: Kersentopping

Laat de kersen uitlekken en vang de siroop op in een pannetje.

Verwarm de kersensiroop op laag vuur en voeg eventueel wat suiker toe naar smaak.

Laat de siroop afkoelen.

Verdeel de kersen over de afgekoelde taart.

Giet de afgekoelde kersensiroop over de kersen.

Stap 6: Serveren

Haal de monchoutaart voorzichtig uit de springvorm en snijd in punten.

Serveer de taart gekoeld.

Voedingswaarde

De monchoutaart bastogne dr oetker bevat per portie van 1/12 taart:

  • Calorieën: 380
  • Vetten: 25 gram
  • Koolhydraten: 33 gram
  • Eiwitten: 6 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de monchoutaart bastogne dr oetker geen gezonde taart is vanwege het hoge suiker- en vetgehalte, kan het af en toe genieten van een stukje geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van voeding, ook al is het niet altijd even gezond. Het is immers niet alleen belangrijk om gezond te eten, maar ook om te genieten van lekker eten.

Bereidingstijd

De totale bereidingstijd voor de monchoutaart bastogne dr oetker is ongeveer 1 uur en 30 minuten, inclusief bak- en afkoeltijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *