Monchoutaart Hema

Monchoutaart Hema

Monchoutaart video Allerhande Albert Heijn
Monchoutaart video Allerhande Albert Heijn from www.ah.nl
www.ah.nl

Wat is Monchoutaart?

Een heerlijke taart met een romige vulling en een knapperige bodem

Monchoutaart is een klassieke Nederlandse taart die gemaakt wordt met MonChou, een zachte roomkaas. De taart heeft een romige vulling die op smaak gebracht kan worden met diverse ingrediënten, zoals vanille, citroen of chocolade. De bodem van de taart is meestal gemaakt van verkruimelde koekjes zoals biscuitjes of digestive koekjes, gemengd met gesmolten boter. De taart wordt vaak gegarneerd met vers fruit, zoals aardbeien of kiwi, en afgemaakt met een laagje gelei of slagroom.

Ingrediënten

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram gesmolten boter
  • 300 gram MonChou
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel citroensap
  • Verse aardbeien, kiwi of ander fruit naar keuze
  • Optioneel: rode vruchtengelei of slagroom voor de topping

Bereidingswijze

Stap 1: Maak de bodem

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en meng dit goed door de verkruimelde biscuitjes. Druk het mengsel stevig aan in een taartvorm en zet deze in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Maak de vulling

Klop de MonChou samen met de suiker, het vanille-extract en het citroensap tot een glad mengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het MonChou mengsel. Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 3: Laat de taart opstijven

Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt de taart ook een nacht laten opstijven voor een nog stevigere vulling.

Stap 4: Garneer de taart

Snijd het verse fruit in plakjes of stukjes en verdeel dit over de bovenkant van de taart. Je kunt ook een laagje rode vruchtengelei over de taart gieten voor een mooie glans. Als alternatief kun je ook wat slagroom opspuiten als topping.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van monchoutaart varieert afhankelijk van de ingrediënten en de portiegrootte. Over het algemeen bevat monchoutaart ongeveer 300-400 calorieën per portie. Het bevat ook vetten, koolhydraten en eiwitten. De voedingswaarde kan veranderen als je extra ingrediënten toevoegt, zoals fruit of slagroom.

Gezondheidsvoordelen

Monchoutaart is geen gezonde keuze als je op dieet bent of gezonde voeding verkiest. Het bevat veel suiker, vet en calorieën. Echter, het is een heerlijke traktatie die af en toe gegeten kan worden als onderdeel van een gebalanceerd voedingspatroon. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen met mate en te zorgen voor een gevarieerde en gezonde voeding.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 2 uur

Totale tijd: 2 uur en 30 minuten

Geniet van je zelfgemaakte monchoutaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *