Kwarktaart Maken Zonder Gelatine

Kwarktaart Maken Zonder Gelatine

Aardbeien kwarktaart (zonder gelatine) Ik hou gewoon van eten
Aardbeien kwarktaart (zonder gelatine) Ik hou gewoon van eten from ikhougewoonvaneten.nl
ikhougewoonvaneten.nl

Ingrediënten:

  • 300 gram biscuitjes
  • 150 gram boter
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 blikje fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien of perziken)

Bereidingswijze:

Stap 1: Bodem maken

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla er met een deegroller op totdat ze fijn zijn. Smelt de boter in een pannetje en meng dit door de verkruimelde biscuitjes. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Kwarkvulling maken

Klop de slagroom stijf met een mixer. In een andere kom meng je de kwark, suiker, vanillesuiker en citroensap tot een glad mengsel. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het kwarkmengsel gelijkmatig over de biscuitbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart terug in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven.

Stap 3: Fruit topping

Open het blikje fruit en laat het uitlekken. Verdeel het fruit over de bovenkant van de kwarktaart. Je kunt het fruit in mooie patronen leggen of gewoon willekeurig verdelen. Zet de taart weer terug in de koelkast en laat het fruit nog even opstijven.

Voedingswaarde:

Een portie kwarktaart zonder gelatine bevat gemiddeld 250 calorieën, 10 gram vet, 30 gram koolhydraten en 8 gram eiwit.

Gezondheidsvoordelen:

Kwarktaart zonder gelatine is een gezondere versie van de traditionele kwarktaart. Het is gemaakt met magere kwark en bevat minder vet en suiker dan de versie met gelatine. Kwark is een goede bron van eiwitten, calcium en vitamine B12. Het kan helpen bij het behouden van sterke botten en spieren. Daarnaast is het een licht verteerbaar product, wat het ideaal maakt voor mensen met een gevoelige maag of spijsverteringsproblemen.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Koeltijd: 3 uur

Totale tijd: 3 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *