Pecannotentaart Met Gecondenseerde Melk

Pecannotentaart Met Gecondenseerde Melk

Gecondenseerde melk+suik.305ml Solucious
Gecondenseerde melk+suik.305ml Solucious from www.solucious.be
www.solucious.be

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 150 gram pecannoten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem maken

Begin met het maken van de bodem. Meng in een kom de bloem, boter, suiker, ei en een snufje zout. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee. Zet de taartvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Stap 2: De vulling maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Neem een steelpan en giet hier de gecondenseerde melk in. Voeg de vanille-extract toe en verwarm het geheel op laag vuur. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Laat de melk ongeveer 10 minuten zachtjes koken, totdat het dikker wordt.

Stap 3: De pecannoten toevoegen

Hak ondertussen de pecannoten grof. Voeg de gehakte pecannoten toe aan de gecondenseerde melk en roer goed door. Laat het geheel nog 2 minuten koken, zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 4: De taart bakken

Haal de taartvorm uit de koelkast en giet de vulling in de bodem. Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 250

Vetten: 15 gram

Koolhydraten: 25 gram

Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze pecannotentaart bevat gezonde vetten uit de pecannoten. Deze vetten helpen bij het verlagen van het slechte cholesterolniveau in het bloed en dragen bij aan een gezond hart. Daarnaast zijn pecannoten ook een goede bron van vitamine E, wat een antioxidant is en helpt bij het beschermen van het lichaam tegen schade door vrije radicalen.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 40 minuten

Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *