Zwanger En Monchou Taart

Zwanger En Monchou Taart

Monchou tijdens zwangerschap Mag dat? Ikenmama.nl
Monchou tijdens zwangerschap Mag dat? Ikenmama.nl from www.ikenmama.nl
www.ikenmama.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram roomboter
  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 gram Monchou
  • 200 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 500 gram fruit naar keuze

Bereidingswijze:

Bodem:

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een steelpannetje. Meng de gesmolten boter door de verkruimelde biscuitjes. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.

Vulling:

Week de gelatineblaadjes in koud water. Mix de Monchou en suiker in een kom tot een glad mengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Verwarm een klein beetje water in een pannetje en los hier de gelatineblaadjes in op. Voeg de opgeloste gelatine toe aan het Monchou mengsel en roer goed door. Spatel de slagroom voorzichtig door het Monchou mengsel. Voeg als laatste het vanille-extract toe en meng nogmaals goed door.

Opbouw:

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het Monchou mengsel over de bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Serveren:

Voordat je de taart gaat serveren, kun je het fruit naar keuze bovenop de taart decoreren. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, frambozen, blauwe bessen of kiwi. Snijd de taart in punten en serveer direct.

Voedingswaarde:

Energie: 300 kcal per portie
Vetten: 20 gram
Koolhydraten: 25 gram
Eiwitten: 5 gram
Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze zwanger en Monchou taart bevat gezonde ingrediënten zoals fruit, slagroom en Monchou. Fruit zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten die je lichaam nodig heeft tijdens de zwangerschap. Slagroom en Monchou zijn goede bronnen van calcium, wat belangrijk is voor de ontwikkeling van de botten en tanden van de baby. Bovendien is deze taart een heerlijke traktatie die je kunt genieten tijdens je zwangerschap.

Voorbereidingstijd:

15 minuten

Bereidingstijd:

3 uur en 15 minuten

Totale tijd:

3 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *