Rainbow Taart Zelf Maken

Rainbow Taart Zelf Maken

Rainbow taart gemaakt door dochter lief
Rainbow taart gemaakt door dochter lief from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

Voor het beslag:

– 500 gram boter, op kamertemperatuur

– 500 gram suiker

– 8 eieren

– 500 gram bloem

– 2 theelepels vanille-extract

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– Voedingskleurstoffen in verschillende kleuren

Voor de vulling:

– 500 gram boter, op kamertemperatuur

– 500 gram poedersuiker

– 2 theelepels vanille-extract

– Voedingskleurstoffen in dezelfde kleuren als het beslag

Voor de topping:

– 500 ml slagroom

– 2 eetlepels suiker

– Vers fruit naar keuze

Bereidingswijze:

Stap 1: Het beslag maken

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bakvormen in.

2. Mix de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

4. Voeg de bloem, vanille-extract, bakpoeder en zout toe en mix tot een glad beslag.

5. Verdeel het beslag gelijkmatig over verschillende kommen.

6. Voeg aan elke kom een paar druppels voedingskleurstof toe en meng goed, zodat je verschillende gekleurde beslagen krijgt.

Stap 2: De taart bakken

1. Giet één kleur van het beslag in de eerste bakvorm en strijk de bovenkant glad.

2. Herhaal dit met de overige kleuren en bakvormen, zodat je meerdere lagen gekleurd beslag hebt.

3. Bak de taarten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

4. Laat de taarten volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 3: De vulling maken

1. Mix de boter, poedersuiker en vanille-extract samen in een grote kom tot een romig mengsel.

2. Verdeel het mengsel over verschillende kommen.

3. Voeg aan elke kom een paar druppels voedingskleurstof toe en meng goed, zodat je verschillende gekleurde vullingen krijgt.

Stap 4: De taart opbouwen

1. Leg de eerste laag taart op een bord en besmeer deze met een laagje van de gekleurde vulling.

2. Leg de volgende laag taart er bovenop en herhaal dit proces totdat alle lagen op elkaar gestapeld zijn.

3. Bedek de hele taart met een dun laagje van de gekleurde vulling, dit is de crumb coat.

4. Zet de taart in de koelkast om op te stijven voor ongeveer 30 minuten.

5. Breng daarna een tweede laag gekleurde vulling aan over de hele taart voor een mooie afwerking.

Stap 5: De topping maken

1. Klop de slagroom en suiker samen in een kom tot stijve pieken.

2. Verdeel de slagroom over de bovenkant en zijkanten van de taart.

3. Versier de taart met vers fruit naar keuze.

Voedingswaarde:

Per portie van 100 gram:

– Calorieën: 380

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 45 gram

– Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze regenboogtaart bevat verschillende voedingskleurstoffen, die kunnen bijdragen aan een gevarieerd voedingspatroon. Daarnaast bevat de taart ook fruit als topping, wat een bron is van vitamines en mineralen. Het is echter belangrijk om deze taart met mate te consumeren, vanwege het hoge gehalte aan suiker en vet.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Baktijd: 20-25 minuten

– Totale tijd: 2 uur

Geniet van je zelfgemaakte regenboogtaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *