Eclairtaart Sofie Dumont

Eclairtaart Sofie Dumont

Sofie Dumont aan boord voor De Week van de Noordzee VTM Koken
Sofie Dumont aan boord voor De Week van de Noordzee VTM Koken from koken.vtm.be
koken.vtm.be

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 4 eieren
  • 300 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram pure chocolade
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Bodem:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.

3. Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar.

4. Voeg één voor één de eieren toe en blijf goed roeren.

5. Schep het beslag in een ingevette taartvorm en bak de bodem in ongeveer 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Vulling:

6. Verwarm de melk in een pan totdat het bijna kookt.

7. Klop ondertussen de eidooiers met de poedersuiker, vanillesuiker en een snufje zout tot een luchtig mengsel.

8. Voeg de bloem toe en mix goed door elkaar.

9. Giet de warme melk langzaam bij het eimengsel, terwijl je blijft kloppen.

10. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur totdat het indikt.

11. Haal de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.

12. Klop de slagroom stijf en spatel dit door de afgekoelde vulling.

Topping:

13. Smelt de pure chocolade au-bain-marie.

14. Giet de gesmolten chocolade over de taart en strijk glad met een spatel.

15. Laat de chocolade hard worden in de koelkast.

Serveren:

16. Haal de taart uit de koelkast en snijd in stukken.

17. Serveer de eclairtaart met een toef slagroom en eventueel wat vers fruit.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk

Calorieën: 350

Vet: 20 gram

Koolhydraten: 35 gram

Eiwit: 7 gram

Gezondheidsvoordelen:

De eclairtaart bevat melk, wat een goede bron is van calcium en vitamine D. Calcium is essentieel voor sterke botten en tanden, terwijl vitamine D helpt bij de opname van calcium. Slagroom is rijk aan verzadigde vetten, dus het is belangrijk om hier niet te veel van te eten. De pure chocolade bevat antioxidanten die kunnen bijdragen aan een gezond hart.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 20 minuten

Totaal: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *