Milka Mousse Taart Review
Introductie
Ik heb onlangs de Milka Mousse Taart uitgeprobeerd en ik moet zeggen, het was een geweldige ervaring. Als je een zoetekauw bent en van chocolade houdt, dan is deze taart echt iets voor jou. In deze review zal ik mijn ervaring delen en je vertellen hoe je deze heerlijke taart zelf kunt maken.
Ingrediëntenlijst
Voor de taartbodem heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 200 gram biscuitjes
- 100 gram boter
Voor de moussevulling heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 200 gram melkchocolade
- 400 ml slagroom
- 50 gram suiker
- 4 gelatineblaadjes
Voor de topping heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 100 gram pure chocolade
- 50 ml slagroom
- marshmallows (optioneel)
Bereidingswijze
Stap 1: De taartbodem maken
Vermaal de biscuitjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Smelt de boter in een pannetje en voeg de verkruimelde biscuitjes toe. Meng goed door elkaar. Druk het mengsel stevig aan in een ingevette taartvorm en zet in de koelkast om op te stijven.
Stap 2: De moussevulling maken
Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de melkchocolade au bain-marie. Verwarm 200 ml slagroom met de suiker in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de warme room, roer goed door tot de gelatine is opgelost. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed door elkaar. Laat het mengsel afkoelen.
Stap 3: De moussevulling toevoegen
Klop de overige 200 ml slagroom stijf en meng voorzichtig door het chocolademengsel. Giet de moussevulling op de taartbodem en strijk glad met een spatel. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Stap 4: De topping maken
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Voeg de slagroom toe en meng goed door elkaar. Giet het chocolademengsel over de moussevulling en strijk glad met een spatel. Decoreer eventueel met marshmallows.
Stap 5: Genieten van de Milka Mousse Taart
Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert. Snijd de taart in stukken en geniet van deze heerlijke chocolade traktatie. Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom.
Voedingswaarde
Per portie (1/8 van de taart):
- Calorieën: 420
- Vet: 28 gram
- Koolhydraten: 40 gram
- Eiwit: 5 gram
Gezondheidsvoordelen
Hoewel deze Milka Mousse Taart zeker geen gezonde optie is, is het wel een heerlijke traktatie waar je af en toe van kunt genieten. Chocolade kan een positief effect hebben op je humeur en kan helpen bij het verlagen van stress. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen zoals deze taart in moderatie en als onderdeel van een gebalanceerd dieet.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Totaal: 4 uur 50 minuten