Milka Mousse Taart Review

Milka Mousse Taart Review

pastel mousse milka, 215g El Jamón
pastel mousse milka, 215g El Jamón from www.supermercadoseljamon.com
www.supermercadoseljamon.com

Introductie

Ik heb onlangs de Milka Mousse Taart uitgeprobeerd en ik moet zeggen, het was een geweldige ervaring. Als je een zoetekauw bent en van chocolade houdt, dan is deze taart echt iets voor jou. In deze review zal ik mijn ervaring delen en je vertellen hoe je deze heerlijke taart zelf kunt maken.

Ingrediëntenlijst

Voor de taartbodem heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter

Voor de moussevulling heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram melkchocolade
  • 400 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 4 gelatineblaadjes

Voor de topping heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 100 gram pure chocolade
  • 50 ml slagroom
  • marshmallows (optioneel)

Bereidingswijze

Stap 1: De taartbodem maken

Vermaal de biscuitjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Smelt de boter in een pannetje en voeg de verkruimelde biscuitjes toe. Meng goed door elkaar. Druk het mengsel stevig aan in een ingevette taartvorm en zet in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: De moussevulling maken

Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de melkchocolade au bain-marie. Verwarm 200 ml slagroom met de suiker in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de warme room, roer goed door tot de gelatine is opgelost. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed door elkaar. Laat het mengsel afkoelen.

Stap 3: De moussevulling toevoegen

Klop de overige 200 ml slagroom stijf en meng voorzichtig door het chocolademengsel. Giet de moussevulling op de taartbodem en strijk glad met een spatel. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 4: De topping maken

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Voeg de slagroom toe en meng goed door elkaar. Giet het chocolademengsel over de moussevulling en strijk glad met een spatel. Decoreer eventueel met marshmallows.

Stap 5: Genieten van de Milka Mousse Taart

Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert. Snijd de taart in stukken en geniet van deze heerlijke chocolade traktatie. Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 420
  • Vet: 28 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze Milka Mousse Taart zeker geen gezonde optie is, is het wel een heerlijke traktatie waar je af en toe van kunt genieten. Chocolade kan een positief effect hebben op je humeur en kan helpen bij het verlagen van stress. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen zoals deze taart in moderatie en als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 20 minuten

Totaal: 4 uur 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *