Room Recept Voor Taarten

Room Recept Voor Taarten

Banketbakkersroom met slagroom ZWITSERSE ROOM Zo maak je dit
Banketbakkersroom met slagroom ZWITSERSE ROOM Zo maak je dit from www.youtube.com
www.youtube.com

Ingrediënten

Voor het deeg:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 80 gram suiker

– 1 ei

– snufje zout

Voor de vulling:

– 500 ml slagroom

– 100 gram suiker

– 2 zakjes vanillesuiker

– 4 eieren

– 1 eetlepel maïzena

Bereiding

Stap 1: Het deeg maken

1. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom. Kneed het deeg tot een bal en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3. Vet een taartvorm in met boter.

4. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm hiermee. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

Stap 2: De vulling maken

1. Klop de slagroom, suiker, vanillesuiker, eieren en maïzena in een kom.

2. Giet de vulling in de taartvorm met het deeg.

3. Bak de taart in de oven voor ongeveer 45 minuten, of totdat de vulling stevig is geworden.

4. Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert.

Voedingswaarde

Per portie:

– Calorieën: 350

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwit: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze roomtaart bevat veel eiwitten, wat belangrijk is voor de opbouw en het herstel van spieren. Daarnaast bevat het ook vitamines en mineralen uit de eieren en slagroom.

Het deeg van deze taart bevat boter, wat een bron is van verzadigde vetten. Het is daarom belangrijk om deze taart met mate te eten en te genieten als een traktatie.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 45 minuten

– Baktijd: 45 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Geniet van je zelfgemaakte roomtaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *