Regenboog Taart 4 Lagen

Regenboog Taart 4 Lagen

Fleurige regenboog taart. Doet het goed op elke verjaardag! Een
Fleurige regenboog taart. Doet het goed op elke verjaardag! Een from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten:

Voor het beslag:

– 400 gram bloem

– 400 gram suiker

– 400 gram boter

– 8 eieren

– 2 theelepels vanille-extract

– Voedingskleurstoffen (rood, oranje, geel, groen, blauw, paars)

– 2 theelepels bakpoeder

– Snufje zout

Voor de vulling:

– 500 ml slagroom

– 100 gram poedersuiker

– 2 theelepels vanille-extract

– Vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, frambozen)

Bereidingswijze:

Stap 1: Het beslag maken

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, boter, eieren, vanille-extract, bakpoeder en zout tot een glad beslag.

3. Verdeel het beslag over 6 kleinere kommen.

4. Voeg aan elke kom een paar druppels voedingskleurstof toe en meng goed, zodat je 6 verschillend gekleurde beslagkommen hebt.

Stap 2: De cakes bakken

1. Vet 4 ronde bakvormen in en bekleed ze met bakpapier.

2. Schep het gekleurde beslag in elke bakvorm en strijk de bovenkant glad.

3. Bak de cakes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

4. Haal de cakes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Stap 3: De vulling maken

1. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en vanille-extract.

2. Snijd het verse fruit in stukjes.

Stap 4: De taart samenstellen

1. Begin met de eerste laag cake op een serveerbord.

2. Verdeel een laagje slagroom over de cake en leg hierop wat stukjes fruit.

3. Leg de tweede laag cake er bovenop en herhaal de vorige stap.

4. Ga zo door tot alle lagen cake, slagroom en fruit op zijn.

5. Eindig met een laagje slagroom en versier de bovenkant met wat extra fruit.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 kcal per portie

– Vet: 18 gram per portie

– Koolhydraten: 45 gram per portie

– Eiwitten: 5 gram per portie

– Vezels: 2 gram per portie

Gezondheidsvoordelen:

– Fruit zit boordevol vitamines en mineralen die goed zijn voor je immuunsysteem.

– Slagroom bevat gezonde vetten die je lichaam energie geven.

– Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B12 en selenium.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Baktijd: 20-25 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *