Schwarzwalder Kirsch Taart Zonder Alcohol

Schwarzwalder Kirsch Taart Zonder Alcohol

Bakkerij VonckenSchwarzwalder kirsch taart
Bakkerij VonckenSchwarzwalder kirsch taart from www.bakkerijvoncken.nl
www.bakkerijvoncken.nl

Ingrediënten:

Voor de taart:

– 200 gram bloem

– 200 gram suiker

– 100 gram cacaopoeder

– 3 eieren

– 150 ml melk

– 150 ml zonnebloemolie

– 2 theelepels bakpoeder

– 1 theelepel vanille-extract

– Snufje zout

Voor de vulling:

– 500 gram verse kersen

– 500 ml slagroom

– 100 gram suiker

– 2 zakjes vanillesuiker

– 2 eetlepels maïzena

Voor de decoratie:

– 100 gram pure chocolade

– 200 ml slagroom

– 1 zakje klopfix

– 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze:

Stap 1: De taartbodem maken

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout.

3. Voeg de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille-extract toe aan het bloemmengsel en meng alles goed door elkaar.

4. Vet een ronde taartvorm in en giet het beslag in de vorm.

5. Bak de taartbodem in ongeveer 30 minuten gaar en laat hem daarna volledig afkoelen.

Stap 2: De kersenvulling maken

1. Was de kersen, verwijder de pitten en snijd ze in tweeën.

2. Doe de kersen in een pan en voeg de suiker, vanillesuiker en maïzena toe.

3. Verwarm de kersen op laag vuur en roer regelmatig totdat de vulling indikt.

4. Haal de pan van het vuur en laat de kersen afkoelen.

Stap 3: De slagroom maken

1. Klop de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker.

Stap 4: De taart opbouwen

1. Snijd de afgekoelde taartbodem horizontaal doormidden, zodat je twee lagen krijgt.

2. Verdeel de kersenvulling over de onderste laag van de taartbodem.

3. Bedek de kersenvulling met een laag slagroom.

4. Leg de bovenste laag van de taartbodem erop en druk voorzichtig aan.

5. Bedek de bovenkant en zijkanten van de taart met de overgebleven slagroom.

Stap 5: De taart decoreren

1. Smelt de pure chocolade au bain-marie.

2. Laat de chocolade iets afkoelen en giet het vervolgens over de bovenkant van de taart.

3. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.

4. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit toefjes op de rand van de taart.

5. Garneer de taart eventueel nog met wat verse kersen.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 40 gram

– Eiwitten: 4 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Kersen zijn rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen.

– Pure chocolade kan het cholesterolgehalte verlagen en de bloeddruk verbeteren.

– Slagroom bevat vitamine A en calcium, maar moet met mate geconsumeerd worden vanwege het hoge vetgehalte.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bakken: 30 minuten

– Totale tijd: 1 uur

Geniet van deze heerlijke Schwarzwälder Kirsch Taart zonder alcohol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *