Taart Diabetici

Taart Diabetici

Torta Per Diabetici, Diabete Lada, Diabete Mellito Di Tipo 2, Diabete
Torta Per Diabetici, Diabete Lada, Diabete Mellito Di Tipo 2, Diabete from www.youtube.com
www.youtube.com

Ingrediënten

Voor de taart:

– 200 gram volkorenmeel

– 150 gram ongezouten roomboter

– 2 eieren

– 50 gram zoetstof

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel vanille-extract

– 50 ml magere melk

Voor de vulling:

– 500 gram magere kwark

– 200 ml magere yoghurt

– 2 eetlepels zoetstof

– 1 theelepel vanille-extract

– 2 gelatineblaadjes

– Vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, frambozen)

Bereidingswijze

Stap 1: Taartbodem maken

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng het volkorenmeel, de zoetstof en het bakpoeder in een kom.

3. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het meelmengsel.

4. Kneed het geheel met je handen tot een samenhangend deeg.

5. Vet een taartvorm in en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem.

6. Bak de taartbodem ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 2: Vulling maken

1. Week de gelatineblaadjes in koud water.

2. Mix de kwark, yoghurt, zoetstof en vanille-extract in een kom.

3. Verwarm de melk in een pannetje, maar laat het niet koken.

4. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de warme melk.

5. Roer goed door totdat de gelatine is opgelost.

6. Voeg het gelatinemengsel toe aan de kwarkvulling en mix alles goed door elkaar.

Stap 3: Taart opbouwen

1. Haal de taartbodem uit de oven en laat deze afkoelen.

2. Giet de kwarkvulling over de taartbodem en strijk glad met een spatel.

3. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

4. Decoreer de taart met vers fruit naar keuze.

Voedingswaarde

Een portie taart (1/8 deel) bevat ongeveer:

– 250 calorieën

– 10 gram vet

– 25 gram koolhydraten

– 15 gram eiwit

Gezondheidsvoordelen

Deze taart voor diabetici bevat volkorenmeel in plaats van witte bloem, wat zorgt voor een lagere glycemische index. Dit betekent dat de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt na het eten van deze taart. Daarnaast bevat de taart geen toegevoegde suikers, maar wordt er gebruik gemaakt van zoetstoffen. Zo kunnen mensen met diabetes toch genieten van een lekker stukje taart zonder dat dit hun bloedsuikerspiegel negatief beïnvloedt.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 20 minuten

– Bakken: 15 minuten

– Koelen: 2 uur

– Totale tijd: 2 uur en 35 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *