Vanille Taart Recept Stapeltaart

Vanille Taart Recept Stapeltaart

Chocoladevanille pudding taart / Taart & gebak / Recepten
Chocoladevanille pudding taart / Taart & gebak / Recepten from www.hetkeukentjevansyts.nl
www.hetkeukentjevansyts.nl

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 250 gram boter
  • 4 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 ml melk

Bereidingswijze:

Stap 1: Het voorbereiden van de cake

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet twee ronde bakvormen in en bekleed ze met bakpapier.

Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom en zet opzij.

Stap 2: Het maken van het beslag

Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtige massa. Voeg de eieren een voor een toe, en voeg het vanille-extract toe. Mix goed na elke toevoeging.

Voeg het bloemmengsel en melk om beurten toe aan het botermengsel, beginnend en eindigend met het bloemmengsel. Mix goed na elke toevoeging, maar mix niet te lang.

Stap 3: Het bakken van de cake

Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee bakvormen. Bak de cakes in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de cake wordt gestoken.

Haal de cakes uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze uit de bakvormen haalt.

Stap 4: Het stapelen van de taart

Snijd de bovenkant van elke cake af om een vlak oppervlak te creëren. Plaats een cake op een serveerbord en bestrijk de bovenkant met een laagje botercrème. Plaats de tweede cake er bovenop en bestrijk de bovenkant en zijkanten met botercrème.

Decoreer de taart naar wens met bijvoorbeeld fondant, marsepein of vers fruit.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 plak vanille taart

Calorieën: 300

Vetten: 15 gram

Koolhydraten: 40 gram

Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Vanille bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Het kan ook helpen bij het verlichten van angst en stress, en kan een verzachtend effect hebben op de spijsvertering.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Bakken: 30 minuten

Totaal: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *