Sneeuwster Taart Maken

Sneeuwster Taart Maken

Sneeuwster / Taart & gebak / Recepten Hetkeukentjevansyts.nl
Sneeuwster / Taart & gebak / Recepten Hetkeukentjevansyts.nl from www.hetkeukentjevansyts.nl
www.hetkeukentjevansyts.nl

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram witte chocolade
  • 50 gram pure chocolade
  • Optioneel: vers fruit naar keuze

Bereidingswijze

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taart. Meng de bloem, suiker, boter, eieren, vanille-extract en bakpoeder in een kom. Kneed het deeg goed door totdat het een samenhangend geheel vormt. Laat het deeg vervolgens een uur rusten in de koelkast.

Stap 2: Taartbodem maken

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak. Bekleed hiermee een taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem vervolgens 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

Stap 3: Slagroom maken

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Zorg ervoor dat de slagroom goed stevig is, zodat deze niet van de taart afloopt.

Stap 4: Chocolade smelten

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe hetzelfde met de pure chocolade. Zorg ervoor dat de chocolade volledig gesmolten is en een glad mengsel vormt.

Stap 5: Taart opbouwen

Haal de taartbodem uit de oven en laat deze afkoelen. Verdeel de slagroom over de taartbodem en strijk het glad met een spatel. Drizzle de gesmolten witte en pure chocolade over de slagroom, zodat er een mooi patroon ontstaat.

Stap 6: Decoreren

Optioneel: decoreer de taart met vers fruit naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Dit geeft de taart een frisse en kleurrijke uitstraling.

Nutrition

Per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze sneeuwster taart bevat verse ingrediënten zoals fruit en slagroom. Fruit zit boordevol vitamines en mineralen, en kan bijdragen aan een gezond immuunsysteem. Slagroom bevat calcium en vitamine D, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 15 minuten

Totaal: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *