Taart 2 Dagen Van Te Voren Maken

Taart 2 Dagen Van Te Voren Maken

Fondant Taart 2 Dagen Van Te Voren Maken Peter Brown Bruidstaart
Fondant Taart 2 Dagen Van Te Voren Maken Peter Brown Bruidstaart from llirik6553530.blogspot.com
llirik6553530.blogspot.com

Wat is er lekkerder dan een zelfgemaakte taart?

Een zelfgemaakte taart die je al 2 dagen van tevoren kunt maken!

Een taart bakken kan soms best wat tijd in beslag nemen. Het is dan ook handig om dit van tevoren te plannen, vooral als je een speciale gelegenheid hebt waarvoor je een taart wilt maken. Met dit recept kun je de taart al 2 dagen van tevoren maken, zodat je op de dag zelf meer tijd hebt om andere dingen te regelen.

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Vers fruit naar keuze

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Mix de boter en suiker samen in een kom tot een romig geheel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix goed door.

Stap 3: Voeg het zelfrijzend bakmeel toe aan het beslag en mix tot een gladde massa. Voeg ook het vanille-extract en een snufje zout toe en mix nogmaals goed door.

Stap 4: Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot de taart goudbruin en gaar is.

Stap 5: Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.

Stap 6: Terwijl de taart afkoelt, kun je de vulling maken. Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg de mascarpone, poedersuiker en vanille-extract toe en klop nogmaals goed door tot alles goed gemengd is.

Stap 7: Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen krijgt.

Stap 8: Verdeel de helft van de vulling over de onderste laag van de taart en strijk glad met een spatel. Leg de bovenste laag van de taart erop en verdeel de rest van de vulling over de bovenkant.

Stap 9: Versier de taart met vers fruit naar keuze. Je kunt bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, frambozen, of plakjes kiwi gebruiken.

Stap 10: Zet de taart in de koelkast en laat minimaal 2 dagen opstijven.

Voedingswaarde

Per portie (1/12 van de taart):

  • Calorieën: 350
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat verse ingrediënten zoals fruit, slagroom en mascarpone. Fruit is rijk aan vitamines en antioxidanten, terwijl slagroom en mascarpone een bron zijn van calcium. Geniet dus gerust van een stukje taart, maar eet het met mate binnen een gezond en gevarieerd dieet.

Voorbereidingstijd, Baktijd, Totale tijd

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 30-35 minuten

Totale tijd: 2 dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *