Hema Taart Prinses

Hema Taart Prinses

hema taart DrBeckmann
hema taart DrBeckmann from 123bike.biz
123bike.biz

Ingrediënten

Voor de taart:

– 200 gram zelfrijzend bakmeel

– 200 gram boter

– 200 gram suiker

– 4 eieren

– 2 eetlepels melk

– 1 theelepel vanille-extract

– Snufje zout

Voor de vulling:

– 250 milliliter slagroom

– 2 eetlepels suiker

– 1 theelepel vanille-extract

– Vers fruit naar keuze (aardbeien, frambozen, kiwi, etc.)

Voor de decoratie:

– 250 gram marsepein

– Voedingskleurstoffen in verschillende kleuren

– Eetbare decoraties (bijvoorbeeld bloemetjes, pareltjes, etc.)

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Vet een ronde taartvorm in en bestuif met bloem.

Stap 3: Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel.

Stap 4: Voeg één voor één de eieren toe aan het boter-suikermengsel en mix goed.

Stap 5: Voeg de melk, vanille-extract en een snufje zout toe en mix opnieuw.

Stap 6: Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix tot een glad beslag.

Stap 7: Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 8: Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Stap 9: Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.

Stap 10: Klop de slagroom, suiker en vanille-extract samen in een kom tot stijve pieken.

Stap 11: Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden.

Stap 12: Verdeel de slagroom over de onderste helft van de taart.

Stap 13: Leg het gewenste verse fruit bovenop de slagroom.

Stap 14: Plaats de bovenste helft van de taart erop en druk lichtjes aan.

Stap 15: Kneed de marsepein goed door en verdeel in verschillende stukken.

Stap 16: Voeg voedingskleurstoffen toe aan elk stuk marsepein om verschillende kleuren te creëren.

Stap 17: Rol elke gekleurde marsepein uit tot dunne plakken.

Stap 18: Bedek de taart met de dunne plakken marsepein, beginnend aan de zijkanten en werk naar het midden toe.

Stap 19: Snijd overtollige marsepein af en gebruik je handen om de randen glad te strijken.

Stap 20: Versier de taart met eetbare decoraties, zoals bloemetjes of pareltjes.

Stap 21: Plaats de taart in de koelkast om op te stijven.

Stap 22: Serveer de prinsessentaart als dessert of bij een speciale gelegenheid.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plak taart

Calorieën: 350

Vetten: 20g

Koolhydraten: 35g

Eiwitten: 5g

Vezels: 2g

Gezondheidsvoordelen

De prinsessentaart van Hema is een feestelijke traktatie, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen.

De verse vruchten bovenop de taart zijn een goede bron van vitamines en antioxidanten.

Marsepein bevat ook vitamines en mineralen, zoals vitamine E en magnesium.

Slagroom kan een bron zijn van calcium en vitamine D, die belangrijk zijn voor sterke botten en tanden.

Hoewel deze taart niet dagelijks gegeten moet worden vanwege de hoeveelheid suiker en vet, kan het af en toe genieten ervan bijdragen aan een gezond en gebalanceerd dieet.

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bereidingstijd:

30 minuten

Totale tijd:

1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *