Taart Maken Met Biscuitmix
Ingrediënten
- 250 gram biscuitmix
- 4 eieren
- 125 ml water
- 200 gram boter
- 200 gram poedersuiker
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snufje zout
- 400 gram vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, bosbessen)
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
Stap 2: Biscuitdeeg maken
Klop de eieren samen met de vanillesuiker en het zout luchtig in een grote kom. Voeg vervolgens de biscuitmix en het water toe en meng tot een glad beslag.
Stap 3: Taart bakken
Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
Stap 4: Taartvulling maken
Klop de boter samen met de poedersuiker luchtig in een kom. Voeg vervolgens de slagroom toe en mix tot een stevige crème.
Stap 5: Taart decoreren
Snijd de afgekoelde biscuittaart horizontaal door midden. Bestrijk de onderste helft met een laagje van de botercrème en leg hier een laagje vers fruit op. Plaats de bovenste helft van de taart erop en bestrijk de hele taart met de overgebleven botercrème.
Decoreer de taart met extra vers fruit naar keuze.
Stap 6: Serveren
Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert. Snijd de taart in mooie punten en geniet van jouw zelfgemaakte taart met biscuitmix!
Voedingswaarde
Een punt taart met biscuitmix bevat gemiddeld ongeveer:
- Calorieën: 350
- Vetten: 20 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Eiwitten: 5 gram
- Vezels: 2 gram
Gezondheidsvoordelen
Het maken en eten van een taart met biscuitmix kan een leuke en smakelijke manier zijn om creatief in de keuken bezig te zijn. Hoewel taart over het algemeen niet als gezond wordt beschouwd, kan het af en toe genieten van een zelfgemaakte taart een positief effect hebben op je humeur en algemeen welzijn.
Voorbereidingstijd
15 minuten
Baktijd
25-30 minuten
Totale tijd
1 uur en 45 minuten