Spruitjestaart Zonder Bladerdeeg

Spruitjestaart Zonder Bladerdeeg

Spruitjestaart met quorn en gerookte paprika
Spruitjestaart met quorn en gerookte paprika from keukenprinsessen.blogspot.com
keukenprinsessen.blogspot.com

Ingrediënten:

– 500 gram spruitjes

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– 200 gram spekreepjes

– 200 gram geraspte kaas

– 4 eieren

– 200 ml room

– Zout en peper naar smaak

– Olijfolie

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de kontjes van de spruitjes af en haal de buitenste blaadjes eraf.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Stap 2: Bakken

Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de spekreepjes goudbruin.

Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze glazig zijn.

Voeg vervolgens de spruitjes toe en bak deze mee tot ze iets zachter zijn geworden.

Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: Mengen

Klop in een kom de eieren los en voeg de room toe.

Roer goed door elkaar en voeg de geraspte kaas toe.

Meng het spruitjesmengsel door het eimengsel.

Stap 4: Bakken in de oven

Vet een taartvorm in en giet het spruitjesmengsel erin.

Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is geworden.

Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde:

Per portie (1/4 van de taart):

– Calorieën: 450

– Eiwitten: 20 gram

– Vetten: 30 gram

– Koolhydraten: 25 gram

– Vezels: 6 gram

Gezondheidsvoordelen:

Spruitjes zijn een goede bron van vitamine C, vitamine K en vezels.

Vitamine C helpt bij het versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de opname van ijzer.

Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling en het behoud van sterke botten.

Vezels dragen bij aan een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij het voorkomen van constipatie.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 10 minuten

– Bakken: 25-30 minuten

– Totale tijd: 35-40 minuten

Geniet van je spruitjestaart zonder bladerdeeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *