Taart Met Druivengelei

Taart Met Druivengelei

Wij bestaan 2 jaar review taart van Greetz + winactie Liefde voor
Wij bestaan 2 jaar review taart van Greetz + winactie Liefde voor from liefdevoorbakken.nl
liefdevoorbakken.nl

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

– 200 gram bloem
– 100 gram boter
– 50 gram suiker
– 1 ei
– snufje zout

Voor de druivengelei:

– 500 gram druiven
– 100 gram suiker
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels maïzena
– 100 ml water

Overige ingrediënten:

– 250 ml slagroom
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel vanille-extract
– verse druiven ter decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestrooi met bloem.

Stap 2: Taartbodem maken

Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom. Kneed het deeg tot een bal en rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot hij goudbruin is. Laat de taartbodem afkoelen.

Stap 3: Druivengelei maken

Was de druiven en verwijder de pitjes. Doe de druiven, suiker, citroensap en water in een pan en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot de druiven zacht zijn. Meng de maïzena met een beetje water en voeg dit toe aan de pan. Roer goed door en laat de gelei nog 2 minuten doorkoken, tot hij iets is ingedikt. Haal de pan van het vuur en laat de druivengelei afkoelen.

Stap 4: Slagroom maken

Klop de slagroom samen met de suiker en vanille-extract stijf.

Stap 5: Taart opbouwen

Verdeel de druivengelei over de taartbodem en strijk glad met een spatel. Schep de slagroom in een spuitzak en spuit rozetten op de gelei. Decoreer de taart met verse druiven.

Nutrition

– Calorieën: 320 per portie
– Vet: 18 gram
– Koolhydraten: 35 gram
– Eiwitten: 4 gram
– Vezels: 1 gram
– Suiker: 25 gram

Gezondheidsvoordelen

Druiven zijn rijk aan antioxidanten en vitamines, waaronder vitamine C en vitamine K. Ze bevatten ook resveratrol, een stof die ontstekingsremmende en antikanker eigenschappen heeft. Deze taart is een heerlijke manier om van de voordelen van druiven te genieten.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 30 minuten
– Baktijd: 20 minuten
– Totale tijd: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *