Sluipschutters Taart
Ingrediënten
- 200 gram biscuits
- 100 gram boter
- 400 gram roomkaas
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 200 gram pure chocolade
- 200 ml slagroom
- 50 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 50 gram witte chocolade
- 50 gram melkchocolade
- 50 gram hazelnoten
Bereidingswijze
Stap 1: Bereid de bodem
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pan en voeg de verkruimelde biscuits toe. Meng goed door elkaar. Bekleed een taartvorm met bakpapier en verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 2: Maak de vulling
Klop de roomkaas en suiker samen in een grote kom tot een glad mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed na elke toevoeging. Giet het roomkaasmengsel over de biscuitbodem en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart 30 minuten in de oven, of tot de vulling stevig is maar het midden nog een beetje wiebelig.
Stap 3: Maak de chocoladetopping
Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen. Klop de slagroom, poedersuiker en vanille-extract in een kom tot stijve pieken. Voeg de gesmolten chocolade toe en vouw voorzichtig door de slagroom tot alles goed gemengd is. Giet het chocolademengsel over de afgekoelde taart en strijk de bovenkant glad.
Stap 4: Decoreer de taart
Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Drizzle de gesmolten witte chocolade over de taart. Doe hetzelfde met de melkchocolade. Hak de hazelnoten grof en strooi ze over de taart. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, maar het liefst een hele nacht.
Voedingswaarde
Energie: 350 calorieën per portie
Vet: 25 gram
Koolhydraten: 30 gram
Eiwit: 5 gram
Gezondheidsvoordelen
Hoewel deze taart niet per se gezond is, bevat het wel enkele ingrediënten met voordelen voor de gezondheid. Pure chocolade bijvoorbeeld, bevat antioxidanten die het risico op hart- en vaatziekten kunnen verminderen. Hazelnoten bevatten gezonde vetten en vitamine E, wat goed is voor de huid. Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten veel belangrijke voedingsstoffen. Geniet dus met mate van deze heerlijke taart!
Bereidingstijd
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 40 minuten
Totaal: 1 uur