Taart Zonder Melkproducten

Taart Zonder Melkproducten

lekker zoet Woezel en Pip taart en meptaartje voor de jarige Tijn...
lekker zoet Woezel en Pip taart en meptaartje voor de jarige Tijn… from lekkerzoet.blogspot.com
lekkerzoet.blogspot.com

Ingrediënten

– 200 gram bloem

– 100 gram suiker

– 100 gram plantaardige boter

– 3 eieren

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel vanille-extract

– 100 ml plantaardige melk

– 100 gram pure chocolade

– 100 gram gemengde noten

– 100 gram rozijnen

– 1 snufje zout

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout in een kom. Voeg de plantaardige boter toe en kneed het geheel tot een kruimelig deeg. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en meng goed. Voeg tot slot het vanille-extract en de plantaardige melk toe en meng tot een glad beslag.

Stap 2: De vulling maken

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Hak de gemengde noten grof. Meng de gesmolten chocolade, gemengde noten en rozijnen door elkaar.

Stap 3: De taart bakken

Vet een taartvorm in en bedek de bodem met het deeg. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de taart goudbruin is en stevig aanvoelt.

Stap 4: Serveren

Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer de taart als dessert of bij de koffie. Geniet ervan!

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stuk taart

Calorieën: 250

Vet: 15 gram

Koolhydraten: 25 gram

Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart zonder melkproducten is ideaal voor mensen met een lactose-intolerantie of een melkallergie. Plantaardige melk en boter worden gebruikt als vervanging voor zuivelproducten. Plantaardige boter is rijk aan gezonde vetten en bevat geen cholesterol. Het gebruik van pure chocolade zorgt voor een bron van antioxidanten. Noten en rozijnen voegen vezels en voedingsstoffen toe aan de taart.

Voorbereidingstijd

15 minuten

Bereidingstijd

35 minuten

Totale tijd

50 minuten

Method Stap-voor-Stap

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout in een kom.

3. Voeg de plantaardige boter toe en kneed het geheel tot een kruimelig deeg.

4. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed.

5. Voeg het vanille-extract en de plantaardige melk toe en meng tot een glad beslag.

6. Smelt de pure chocolade au bain-marie.

7. Hak de gemengde noten grof.

8. Meng de gesmolten chocolade, gemengde noten en rozijnen door elkaar.

9. Vet een taartvorm in en bedek de bodem met het deeg.

10. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg.

11. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten.

12. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

13. Serveer de taart als dessert of bij de koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *