Taartentuin Lunch

Taartentuin Lunch

5 Great Lunch Bunch Ideas That Are NutFree
5 Great Lunch Bunch Ideas That Are NutFree from www.orns.org
www.orns.org

Ingrediënten:

Taart

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 125 gram suiker

– 1 ei

– 1 theelepel vanille-extract

– 1 snufje zout

Vulling

– 4 appels

– 50 gram suiker

– 1 theelepel kaneel

– 1 eetlepel citroensap

Topping

– 50 gram bloem

– 50 gram suiker

– 50 gram boter

Methode Stap-voor-Stap:

Stap 1: Bereid het deeg

1. Meng de bloem, boter, suiker, ei, vanille-extract en zout in een kom.

2. Kneed het deeg tot een bal en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Maak de vulling

1. Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes.

2. Meng de appels met suiker, kaneel en citroensap in een kom.

Stap 3: Bereid de topping

1. Meng de bloem, suiker en boter in een kom tot een kruimelig mengsel.

Stap 4: Maak de taart

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm met het deeg.

3. Verdeel de appelmix gelijkmatig over het deeg.

4. Strooi de topping over de appels.

5. Bak de taart in de oven voor ongeveer 40 minuten, of tot de topping goudbruin is.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 250 kcal

– Vet: 12 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwit: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Appels zijn rijk aan vezels en vitamine C, wat goed is voor de spijsvertering en het immuunsysteem.

– Kaneel kan helpen bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel en het verbeteren van de insulinegevoeligheid.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 45 minuten

– Bakken: 40 minuten

– Totale tijd: 1 uur 25 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *