Brazilian Taart

Brazilian Taart

Pin op brigadeiros
Pin op brigadeiros from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 100 gram suiker

– 2 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 snufje zout

– 200 ml gecondenseerde melk

– 100 gram geraspte kokos

– 100 gram chocoladeschilfers

– 200 ml slagroom

– 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Meng de bloem, boter, suiker, eieren, vanille-extract, bakpoeder en zout in een kom. Kneed het deeg tot een bal.

Stap 3: Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed een taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 4: Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 5: Meng ondertussen de gecondenseerde melk, geraspte kokos en chocoladeschilfers in een kom.

Stap 6: Haal de taartbodem uit de oven en giet het kokosmengsel eroverheen.

Stap 7: Bak de taart nog eens 20 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.

Stap 8: Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.

Stap 9: Klop de slagroom en poedersuiker samen in een kom tot stijve pieken.

Stap 10: Verdeel de slagroom over de afgekoelde taart.

Stap 11: Serveer de taart gekoeld.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 20 gram per portie

– Koolhydraten: 35 gram per portie

– Eiwit: 5 gram per portie

– Vezels: 2 gram per portie

Gezondheidsvoordelen:

– Kokos bevat gezonde vetten die goed zijn voor het hart.

– Chocolade kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk.

– Slagroom bevat calcium, wat goed is voor sterke botten.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Baktijd: 35 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *