Vegan Taart Antwerpen

Vegan Taart Antwerpen

Vegan taart met pindakaas en chocolade Zonderzooi Gezonde recepten
Vegan taart met pindakaas en chocolade Zonderzooi Gezonde recepten from zonderzooi.com
zonderzooi.com

Ingrediënten

– 250 gram bloem

– 150 gram suiker

– 100 gram plantaardige boter

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel vanille-extract

– 200 ml plantaardige melk

– 200 gram gemengde bessen (aardbeien, bosbessen, frambozen)

– Poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met wat plantaardige boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Deeg maken

In een grote kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout. Voeg de plantaardige boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Voeg het vanille-extract en de plantaardige melk toe en meng goed.

Stap 3: Taartbodem maken

Druk het deeg gelijkmatig uit in de taartvorm en zorg ervoor dat de bodem en randen goed bedekt zijn. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 4: Vulling toevoegen

Verdeel de gemengde bessen gelijkmatig over de taartbodem.

Stap 5: Bakken

Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de taart goudbruin is en de bessen zacht zijn geworden.

Stap 6: Afwerking

Laat de taart afkoelen in de taartvorm en bestrooi indien gewenst met poedersuiker. Serveer de vegan taart als dessert of bij de koffie.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stuk taart

Calorieën: 250

Vet: 10 gram

Koolhydraten: 35 gram

Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze vegan taart is gemaakt zonder dierlijke producten, waardoor het geschikt is voor mensen met een plantaardig dieet of lactose-intolerantie. Het gebruik van gemengde bessen zorgt voor een extra dosis antioxidanten, vitamines en mineralen. Bessen zijn ook een goede bron van voedingsvezels, wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Door het verminderen van het gebruik van suiker en het gebruik van plantaardige boter, kan deze taart ook een gezonder alternatief zijn voor traditionele taarten.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 15 minuten

Baktijd: 30-35 minuten

Totaal: 45-50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *