Spinazietaart Met Gehakt En Boursin

Spinazietaart Met Gehakt En Boursin

Hartige spinazietaart met bladerdeeg recept Boodschappen Boodschappen
Hartige spinazietaart met bladerdeeg recept Boodschappen Boodschappen from www.boodschappen.nl
www.boodschappen.nl

Ingrediënten:

  • 400 g diepvriesspinazie
  • 300 g gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g boursin
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 200 g geraspte kaas
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Stap 2: Spinazie en gehakt

Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak het gehakt samen met de ui en knoflook. Voeg zout en peper toe naar smaak. Als het gehakt bruin is, voeg dan de diepvriesspinazie toe en bak het geheel nog 5 minuten. Laat het mengsel daarna goed uitlekken.

Stap 3: Eieren en melk

Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Stap 4: Taartvorm

Bekleed een taartvorm met de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de bodem en de randen bedekt zijn. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 5: Boursin en eimengsel

Smeer de bodem van de taartvorm in met de boursin. Verdeel vervolgens het gehakt en spinaziemengsel gelijkmatig over de bodem. Giet het eimengsel eroverheen.

Stap 6: Kaas

Strooi de geraspte kaas over de taart.

Stap 7: Bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de spinazietaart ongeveer 30-35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de taart stevig aanvoelt.

Stap 8: Serveren

Laat de spinazietaart even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de taart warm.

Voedingswaarde:

Energie: 450 kcal

Vetten: 25 g

Verzadigde vetten: 12 g

Koolhydraten: 30 g

Suikers: 3 g

Eiwitten: 25 g

Zout: 1,5 g

Gezondheidsvoordelen:

Spinazie is een goede bron van vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, vitamine C, vitamine K, ijzer en magnesium. Het eten van spinazie kan bijdragen aan een gezond immuunsysteem, een goede ooggezondheid, een gezonde huid en een gezonde spijsvertering. Gehakt is een goede bron van eiwitten en kan helpen bij het opbouwen en herstellen van spieren. Boursin is een romige kaas die kan zorgen voor extra smaak in gerechten.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *