Wentelteefjes Taart Miljuschka

Wentelteefjes Taart Miljuschka

Pin op Food
Pin op Food from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten

Bodem:

– 8 sneetjes oud brood

– 50 gram boter

– 50 gram suiker

Vulling:

– 500 ml melk

– 4 eieren

– 100 gram suiker

– 1 theelepel vanille-extract

Topping:

– Poedersuiker

– Vers fruit naar keuze

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de korstjes van het brood.

Smelt de boter in een pannetje.

Stap 2: Bodem maken

Bekleed een springvorm met bakpapier.

Doop de sneetjes brood één voor één in de gesmolten boter en leg ze dakpansgewijs op de bodem van de springvorm.

Bestrooi elke laag brood met een beetje suiker.

Stap 3: Vulling maken

Klop de eieren los in een kom.

Voeg de melk, suiker en vanille-extract toe en meng goed door elkaar.

Stap 4: Taart bakken

Giet het eimengsel over het brood in de springvorm.

Laat de taart 10 minuten staan zodat het brood het eimengsel goed kan opnemen.

Bak de taart vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en stevig is.

Stap 5: Afwerken

Haal de taart uit de oven en laat hem volledig afkoelen.

Bestrooi de taart met poedersuiker en garneer met vers fruit naar keuze.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stuk

Calorieën: 250

Vet: 10g

Koolhydraten: 35g

Eiwit: 8g

Gezondheidsvoordelen

Wentelteefjes taart bevat eieren, wat een goede bron is van eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en het herstel van spieren.

Het brood in de taart levert koolhydraten, die energie geven aan het lichaam.

Verse vruchten bevatten antioxidanten en vitamines die bijdragen aan een gezond immuunsysteem.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 50 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *