Vulling Voor Taart Met Fondant

Vulling Voor Taart Met Fondant

Bastogne taart met een romige vulling en veel rood fruit (met
Bastogne taart met een romige vulling en veel rood fruit (met from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

Voor de vulling:

– 250 gram boter, op kamertemperatuur

– 250 gram poedersuiker

– 3 eetlepels melk

– 1 theelepel vanille-extract

– Eventueel kleurstoffen of smaakstoffen naar keuze

Voor het taartdeeg:

– 300 gram bloem

– 150 gram boter, koud

– 100 gram suiker

– 1 ei

– Snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Maak het taartdeeg

1. Doe de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en kneed dit tot een samenhangend deeg.

2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Bereid de vulling voor

1. Klop de boter in een grote kom tot deze licht en romig is.

2. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel licht en luchtig is.

3. Voeg de melk en vanille-extract toe en meng goed door.

Stap 3: Bereid de taart

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Rol het taartdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee een taartvorm.

3. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

4. Bak de taartbodem blind in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot deze goudbruin is.

5. Laat de taartbodem volledig afkoelen voordat je de vulling toevoegt.

Stap 4: Vul de taart

1. Verdeel de vulling gelijkmatig over de afgekoelde taartbodem.

2. Strijk de vulling glad met een spatel of een mes.

3. Bedek de taart met fondant en decoreer naar wens.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de taart. Hier is een schatting voor een portie van 1/8 van de taart:

– Calorieën: 400

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 50 gram

– Eiwit: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Een taart met fondant is een heerlijke traktatie, maar het is belangrijk om te onthouden dat het eten van te veel suiker en verzadigd vet niet goed is voor je gezondheid. Geniet dus van deze taart met mate en zorg voor een gebalanceerd dieet.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 45 minuten

– Baktijd: 15-20 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Opmerking:

Je kunt de vulling voor de taart met fondant naar smaak aanpassen door verschillende kleurstoffen of smaakstoffen toe te voegen. Experimenteer met verschillende smaken en kleuren om je taart uniek en persoonlijk te maken.

Conclusie:

Met dit recept kun je een heerlijke vulling maken voor een taart met fondant. Het is belangrijk om het taartdeeg goed te laten rusten en de taartbodem blind te bakken voor een knapperig resultaat. Vul de taart met de romige vulling en bedek deze met fondant voor een prachtige en smakelijke traktatie. Geniet van je taart met mate en deel het met vrienden en familie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *