Zachte Taartbodem Maken

Zachte Taartbodem Maken

Glutenvrije taartbodem van boekweit Green Gypsy Spices Lekker eten
Glutenvrije taartbodem van boekweit Green Gypsy Spices Lekker eten from www.pinterest.co.uk
www.pinterest.co.uk

Ingrediënten:

Voor de taartbodem:

– 200 gram bloem – 100 gram boter – 50 gram suiker – 1 ei – 1 theelepel vanille-extract – Snufje zout

Voor de vulling:

– 300 ml slagroom – 200 gram witte chocolade – 2 eetlepels poedersuiker – 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

Stap 1: De taartbodem maken

Begin met het maken van de taartbodem. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng in een kom de bloem, boter, suiker, ei, vanille-extract en zout tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg goed door en vorm er een bal van. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De taartbodem bakken

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een ronde lap van ongeveer 3 millimeter dik. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten, of tot hij goudbruin is. Laat de taartbodem volledig afkoelen.

Stap 3: De vulling maken

Terwijl de taartbodem afkoelt, kun je de vulling maken. Verwarm de slagroom in een steelpan op laag vuur. Breek de witte chocolade in stukjes en voeg deze toe aan de warme slagroom. Roer goed door totdat de chocolade volledig is gesmolten. Voeg de poedersuiker en vanille-extract toe en roer nogmaals goed door.

Stap 4: De taartbodem vullen

Giet de vulling in de afgekoelde taartbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart in de koelkast en laat deze minstens 3 uur opstijven.

Stap 5: Serveren

Haal de taart uit de koelkast en snijd hem in punten. Serveer de zachte taartbodem met een toefje slagroom en wat vers fruit, zoals aardbeien of frambozen. Geniet van deze heerlijke traktatie!

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 kcal per portie – Vet: 20 gram – Koolhydraten: 35 gram – Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze zachte taartbodem is een heerlijke traktatie, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen. Witte chocolade bevat antioxidanten die het immuunsysteem versterken en ontstekingen verminderen. Daarnaast zorgt het vanille-extract voor een heerlijke smaak en heeft het een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Geniet dus gerust van een stukje van deze taart!

Bereidingstijd:

– Voorbereidingstijd: 45 minuten – Baktijd: 15 minuten – Totale tijd: 4 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *