Taart Bakken In Heteluchtoven

Taart Bakken In Heteluchtoven

Bakken in de FullSteam oven (advocaat taart) YouTube
Bakken in de FullSteam oven (advocaat taart) YouTube from www.youtube.com
www.youtube.com

Taart Bakken in Heteluchtoven

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 300 gram fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, bessen, perziken)
  • Poedersuiker voor decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Het deeg maken

Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en zout in een kom. Voeg geleidelijk de melk en vanille-extract toe en mix tot een glad beslag.

Stap 3: Het fruit voorbereiden

Was en snijd het fruit naar keuze in stukjes.

Stap 4: Het beslag en fruit combineren

Giet het beslag in de taartvorm en verdeel het fruit gelijkmatig over het beslag.

Stap 5: Bakken

Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de taart steekt.

Stap 6: Afkoelen en decoreren

Laat de taart volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Bestrooi de taart met poedersuiker voor een mooie afwerking.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt taart

Calorieën: 250

Vetten: 10g

Koolhydraten: 35g

Eiwitten: 4g

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat fruit, wat een goede bron is van vitamines en antioxidanten. Het kan bijdragen aan een gezond immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Daarnaast bevat het ook vezels, die helpen bij een goede spijsvertering.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Baktijd: 45-50 minuten

Totaal: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *