Diameter Taart 10 Personen

Diameter Taart 10 Personen

Slagroomtaart 10 personen Taart bij Rosenboom
Slagroomtaart 10 personen Taart bij Rosenboom from www.rosenboom.nl
www.rosenboom.nl

Ingrediënten

Voor de taart:

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 4 eieren

– 250 gram bloem

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel vanille-extract

– Snufje zout

– 250 ml melk

Voor de vulling:

– 400 ml slagroom

– 2 zakjes vanillesuiker

– 2 eetlepels poedersuiker

– 500 gram vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, bessen en kiwi)

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm met een diameter van 26 centimeter in en bestuif met bloem.

Stap 2: Het maken van het taartbeslag

– Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging.

– Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en voeg het vanille-extract toe. Mix alles goed door elkaar.

– Voeg de melk toe en mix tot een glad beslag.

Stap 3: Het bakken van de taart

– Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.

– Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de taart steekt.

Laat de taart volledig afkoelen in de vorm voordat je deze uit de vorm haalt.

Stap 4: Het maken van de vulling

– Klop de slagroom, vanillesuiker en poedersuiker samen in een grote kom tot stijve pieken.

Stap 5: Het vullen van de taart

– Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen hebt.

– Verdeel de helft van de slagroom over de onderste laag van de taart en strijk glad met een spatel.

– Leg het verse fruit op de slagroom en druk voorzichtig aan.

– Plaats de bovenste laag van de taart erop en druk voorzichtig aan.

– Verdeel de resterende slagroom over de bovenkant van de taart en strijk glad met een spatel.

Voedingswaarde

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 20 gram per portie

– Koolhydraten: 40 gram per portie

– Eiwit: 5 gram per portie

Gezondheidsvoordelen

– Vers fruit bevat veel vitamines en mineralen die goed zijn voor je gezondheid.

– Slagroom bevat calcium en vitamine D, wat goed is voor je botten en tanden.

– Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten ook vitaminen en mineralen zoals vitamine B12 en selenium.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 20 minuten

– Bakken: 35 minuten

– Totale tijd: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *