Ponche Kuba Taart Recept
Ingrediënten:
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 75 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 ml Ponche Kuba
- 200 ml slagroom
- 50 gram poedersuiker
- chocoladeschilfers, ter decoratie
Bereidingswijze:
Stap 1: Het deeg maken
Begin met het maken van het deeg voor de taart. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en vanille-extract in een kom. Kneed het deeg goed door tot het een samenhangend geheel vormt.
Stap 2: Het deeg rusten
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast. Hierdoor wordt het deeg steviger en makkelijker om mee te werken.
Stap 3: De taartbodem maken
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bekleed de bodem met het deeg. Zorg ervoor dat het deeg gelijkmatig verdeeld is over de bodem en de randen van de taartvorm.
Stap 4: De taartbodem bakken
Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot deze goudbruin is. Haal de taartbodem uit de oven en laat deze volledig afkoelen.
Stap 5: De vulling maken
Terwijl de taartbodem afkoelt, kun je de vulling maken. Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg de poedersuiker toe en klop verder tot de slagroom stevig is.
Stap 6: De taart vullen
Giet de Ponche Kuba bij de stijfgeklopte slagroom en meng voorzichtig door elkaar. Schep het mengsel op de afgekoelde taartbodem en verdeel gelijkmatig.
Stap 7: De taart decoreren
Garneer de taart met chocoladeschilfers voor een extra feestelijk effect. Laat de taart minstens 2 uur in de koelkast opstijven voordat je deze serveert.
Voedingswaarde:
- Portiegrootte: 1 punt taart
- Calorieën: 350
- Vet: 20 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Eiwit: 5 gram
Gezondheidsvoordelen:
Ponche Kuba taart is een heerlijk dessert dat genoten kan worden bij speciale gelegenheden. Hoewel het niet per se gezond is, bevat het wel enkele ingrediënten die voordelen voor de gezondheid kunnen hebben.
Bloem bevat voedingsstoffen zoals vezels, ijzer en B-vitaminen. Boter kan een bron van vitamine A en E zijn, maar moet met mate geconsumeerd worden vanwege het hoge vetgehalte. Eieren bevatten eiwitten en verschillende vitamines en mineralen.
Ponche Kuba, een likeur uit Curaçao, kan in kleine hoeveelheden genuttigd worden en kan helpen bij het ontspannen en genieten van een speciale gelegenheid. Slagroom en poedersuiker zijn rijk aan calorieën en moeten met mate geconsumeerd worden.
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 2 uur en 5 minuten