Sonja Bakker Taart Mascarpone

Sonja Bakker Taart Mascarpone

Heerlijke hartige taart. Recept van Sonja Bakker Eten en drinken
Heerlijke hartige taart. Recept van Sonja Bakker Eten en drinken from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter
  • 500 gram mascarpone
  • 200 milliliter slagroom
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 2 gelatineblaadjes
  • 150 gram aardbeien
  • 150 gram frambozen

Bereidingswijze:

Stap 1: Bodem

Verkruimel de biscuitjes in een kom. Smelt de boter en meng deze door de verkruimelde biscuitjes. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk dit goed aan. Zet de springvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.

Stap 2: Mascarponevulling

Klop de mascarpone los in een kom. Voeg de slagroom toe en klop dit samen met de mascarpone stijf. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en meng dit goed door elkaar. Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan het mascarponemengsel. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan het mengsel. Week de gelatineblaadjes in koud water.

Stap 3: Gelatine

Verwarm een klein beetje water in een pannetje en los hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Voeg dit vervolgens toe aan het mascarponemengsel en meng alles goed door elkaar.

Stap 4: Taart samenstellen

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het mascarponemengsel op de bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel en zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 5: Garnering

Was de aardbeien en frambozen en halveer de aardbeien. Haal de taart uit de koelkast en verdeel de aardbeien en frambozen over de bovenkant. Zet de taart nog even terug in de koelkast zodat de garnering kan opstijven.

Voedingswaarde:

Per portie (1/8 van de taart):

  • Energie: 450 kcal
  • Vet: 35 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 8 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat gezonde ingrediënten zoals fruit, mascarpone en citroen. Fruit is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Mascarpone bevat calcium en eiwitten, wat goed is voor de botten en spieren. Citroen is een goede bron van vitamine C en kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Koeltijd: 2 uur
  • Totaal: 2 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *